tisdag 2 juni 2015

Blågrön budget 2016 och kommentarer till facket!

Måndagen. Inre tjänst. Lunch Villa Vik. Genomgång av alliansens budget i regionen. Suzanne och de andra i alliansen har gjort ett bra jobb som vill stoppa sossarnas skattechock. Nu får sd avgöra frågan. Den rödgröna minorteten i regionen spelar hasard.

Tillbaka till kommunen.

Ut till Villa Vik igen. Moderat gruppmöte i kommunen. Stämningsfull avtackning av f d ordförande. Ulla Blanking, Dr Norrman, Kristina Knöös-Franzén och Nils Posse. Glad att Nils är kvar i fullmäktige. Åt en enormt god grillbuffé och avslutade med en liten creme brylé. Hem till lilla frun.

Budgetpresentation för förvaltningtschefer. Per S och jag. Därefter budgetpresentation för de fackliga organisationerna. Vårdsförbundet sticker ut. Alltid med konstruktiva förslag till förbättringar. AU. Tog budgeten. Sossarna hade inget motförslag. Kommer senare. Så de kan förhålla sig till vårt förslag!  Så åkte femklövern ut till Ljungfälle för att presentera vår budget för 2016. Storsatsning på skolan. Och det är sant. 10 år i rad med överskott. Kommunen har en hyfsat bra ekonomi. Vi kan satsa utan att öka skatten. Och skapar en bättre bostadsmarknad med fler aktörer. Lägenheter försvinner inte till månen för att någon annan än kommunen äger. Måste minska medborgarnas skuldsättning som är större än snittet i Sverige. Begär inte att media skall visa en sädan tabell! Och det säger sig självt. Är man hyresgäst äger man inte sin bostad. Det gör inte ens bostadsrättinnehavare!

Lunch på Ljungfälle. Fantastiskt god lunch. Lasagne. Gott salladsbord. Och som i alla tider gillar eleverna maten. Utom potatisen. Älskade skolmaten på min tid. Levergryta, blodpudding osv. Fast inte skinn på potatisen. Kan ingen lösa detta!?

Till kommunstyrelsen. Tog budgeten.Sossarna hade inget motförslag. Och det kanske media struntar i!? Bra stämning i vår blågröna allians.

Ägnar kvällen åt att förbereda en del saker. Bl a ett viktigt möte i Bryssel på torsdag! Och går igenom alla mejl och mobilsamtal!

PS I Älmhult där sossar styr i minoritet är det besparingar och inga skatteökningar som gäller. Men i Växjö är sossarnas sedelpressar igång - och skatteökning! DSBo Frank
Växjö  20150602