söndag 12 april 2015

Pompa och ståt i kungliga huvudstaden

Promenad i ett par timmar i ett blåsigt och kallt Stockholm.

Bröllop. Gustav Vasa kyrka. Högtidlig ceremoni i vacker kyrka. Brudparet kom ut ur kyrkan under det att åtta sablar " skyldrade gevär" och bildade en sabelhäck som brudparet passerade under. Riskorn. Så försvann brudparet i en Jaguar.

Promenad till Karlbergs slott. Ca 120 bröllopsgäster som skålade för brudparet som anlände och gjorde flott entré upp för trappan till Slottet. Trevlig och varm stämning. Påfyllning, snittar.
Trerättersmiddag som tog kanske fem timmar inklusive spirituella tal. Det kändes inte tråkigt en sekund. Älskar gubbröra och snaps. Norsk snaps. Dricker dock sällan snaps. Jul och midsommar.

Ett underbart brudpar, med trevlig släkt och många goda vänner. Tårta. Dans. 20-manna Ballroom Big Band. Och strax efter tolv disco. Och då åkte lilla frun och jag hem. Kraftigt förkyld och lite jetleggad. Bästa, trevligaste och mest välorganiserade bröllop jag bevistat. En ynnest att får vara med och uppleva detta.

Idag halv storm och kallt. Gick till slottet. Guidad visning. Bekymrad över bristen på säkerhet. Bara att stövla in utan koll av väskor eller nåt. Såg inte en polis eller uniformerad vakt. Detta är inte rimligt. Bra guidning på engelska. Tillbringade ett par timma där. Och handlade fina tallriksunderlägg i slottsshopen.

Sen sushilunch. Gick med lilla hustrun till tåget. Träffade biskopen, fd biskopen, som kom från Uppsala.

Skall nu tillbringa kvällen på hotellet. Mejla, förbereda, läsa, kolla Lakers och kurera förkylning. Det är för at jag inte druckit Lixir och vår egen vitaminjuice som jag åkt på detta elände. Tror jag.

Ingen övertygande Österseger mot att lag man inte hört talas om.

Mycket fin läsning på Svenskan kultursidor både i går och idag.

Stockholm 20150412

Bo Frank