onsdag 22 april 2015

Uppdaterad! Permanent rött? Och kvällens styrelsemöte och mingel!

Läser en artikel på nätet att befolkningsökningen i Sverigt under det senaste decenniet bestått av 90% födda utomlands eller av utlandsfödda föräldrar. 70% av denna målgrupp röstar rött. Något att förhålla sig till.

Bränderna i Växjö oroar. Tänker närma oss högsta polisledningen eftersom det delvis är en resursfråga. Per Schöldberg jobbar med detta!

Träffat tre serbiska kommuner idag som alla vill ha utökat samarbete och som också är nyblivna medlemmar av Energy Cities.

Gått en timme i em innan nästa pass i en gigantisk musikaffär. Köpte en del Beatlesböcker/Paul McCartney böcker/DVD. Trodde jag hade allt!  Och alla skall ner i handbagaget. Det blir tungt!

Nu byta upp mig klädmässigt för att gå på extra styrelsemöte och därefter Coctail-mottagning. Tillsammans med Åsa, Cheryl och Julia.

Otroligt med fri Wifi precis över allt, varenda publikt ställe! En del människor har en ganska svår dialekt här. Som Listarelandet.

Styrelsemötet. Diskussion om huruvida Energy Cities skall ta på sig uppdrag att organisera borgmästare från världen utanför EU. Blev inbjuden till Bryssel på att möte för att tala för andra borgmästare utanför EU i början på juni. Tveksamt om det går. Kryllar av inbjudningar att tala. Så någonting är man i alla fall värd. Och sanningen är väl den att världen är inte full av borgmästare som har klimatfrågan som högsta prioritet.

Till fots en ljummen kväll till Aberdeens marinmuseum. I hamnen. Imponerande byggnad. Byggd som en oljeplattform. Välkomstmingel med goda snittar och därtill hörande drycker. Träffade många gamla vänner/kollegor från hela Europa. Vi svenskar, i alla fall en del, är bra på att mingla och inte bara fastna med varandra.

I samspråk med nästa års värd för årsmötet. Bornova. I Turkiet. Som representerades av en yngre dam, vice borgmästare,  doktorerad civilingenjör och gift med en grekisk professor. Härlig mix. Berättade om min mexikanska solstråle. Annan speciell mix. Som sagt, många goda vänner.

I morgon kan det avgöras. Har pratat en del med Per S om konsekvenserna av vinst.

I morgon. 08.00 till 23.00. Skall medverka på en del saker. Som talare och prisutdelare.

PS Aberdeen är den vita granitstaden, Europas oljehuvudstad ( som vill bli kvitt oljan ) Mest kända person? Inte Jolly Bob. Utan givetvis Annie Lennox som är en av mina favoriter! DSBo Frank
Aberdeen 20150422