fredag 2 februari 2024

Tillbaka

 Har ej varit i form riktigt. Därför uppehåll i skrivandet. Har bestämt mig för att skriva om i huvudsak positiva saker av det skälet att vi mentalt bombarderas av elände. Som om jorden gått under minst fem gånger det sista halvåret. 

Det stora helgerna är över. Bara det positivt. Politiken har kommit igång igen med de uppdrag jag har i kommun och region. Politiken gör det bra i Växjö sammantaget även om det finns saker som skulle kunna förbättras. Kommun och region har dock växande interna processer där alla skall samordna allt och det jobbas fram policys på löpande band. 

Det är förhållandevis god stämning i kommunen inom politiken även om det ligger en fara i att alla är överens om det mesta. Sossestyret gör det bra, även om beslutsvägarna blivit längre med allt internt samordnande. Och så skall c ha utslagsröst i allt. En del c jag känner har lämnat c. Bra stämning i vår kommunala m-grupp. Det sista uppdrag på jorden jag skulle vilja ha är nog att vara regionstyrelsens ordförande eller ordförande i hälso och sjukvårdsnämnden. Att leda FN är större men nog inte mentalt tyngre. 

Läser att Malin Lauber kommer på plats 26 i löneligan hos Sveriges kommuner. För lågt. KSO borde ha minst sanmma lön som kommunchefen då ansvaret är större. 

Gillar ordförande som tar tag i saker och ting. Mejlade en ordförande i ett bostadsbolag en söndagkväll. Om en hyresgäst som länge haft problem med mycket kall lägenhet. På måndagen var det åtgärdat. 

Sitter nu i Torekov. Det blåser som vanligt och det är skönt att promenera vid upprört hav. 


Några bilder. Sparsamt. 


Länge sedan jag såg så vacker konst. Caisa Stina Åkerström. Ställde ut på muséet på kulturnatten. 



Från Nygatan. Lapp på luckan när Ingmar Nordström ( och delar av hans gamla orkrester - här med Bo Jansson) spelade och berättade. Magiskt. Ingmar fyller 93 i år. Allt ifrån In the mood till Gösta Gigolo. 

Från det ena till det andra. 




Var med regonala utvecklingsnämnden på besök i Uppvidinge häromdagen. Fokus på el och energi. Bl a besök på Profilgruppen. Uppvidinge är det enda kommunen i världen som styrs av c och sd. Och de gör det jäkligt bra. Här Simon Bring och Viktoria Birgersson. De är dessutom supertrevliga och ödmjuka. 
Inget lättskött pastorat det heller. Men överblickbart. 

Bo Frank

20240202