torsdag 23 november 2023

Pyttipanna och lite osammanhängande

 Många möten denna vecka och sena kvällar. Till Asa i morgon med moderata regiongruppen. Måste säga det. Bra ledarskap i m och den riktiga alliansen. I regionen. 

Insändare mot mig i SmP idag. Svarar ej. Nöjd med att c förklarat att man tillhör vänsterns styre i Växjö. Måste vara felskrivning, men sant. Men de avslöjade sig. Som vår partiledare sa i riksdagen. Andra partier är mer besatta av sd, än att tala om själva vad man tycker. På Växjös dagis skulle det kallas för mobbing. Att medvetet utesluta sd i ett s k landsbygdsråd. Att av matematiska och valtekniska skäl utesluta det tredje största partiet i ett råd som vill utveckla landsbygden. 

Hörde Nils van der Poel på föredrag i Växjö igår. Berörd och full av beundran. Ett av de bästa föredragen jag hört. Och har hört den del. Skall man sammanfatta detta på ett enkelt sätt. Som Stenmark sa. Ju mer man tränar, desto mer tur har man. Det var knäpptyst under hans föredrag. 

Plågade hustrun när jag kom hem genom att berätta om ett liknande föredrag jag hört i Bryssel för ett antal år sedan. Av Arnold Schwarzenegger. Skakade hans hand och min hand blev liten. Dock något kortare än vad jag är. AS berättade om att göra och tänka annnorlunda. Hans engagemang för klimat och miljö är äkta. Bra f d ledare för Kalifornien. Liksom Ronald Reagan. På den tiden det fanns anständiga republikaner. Nu verkar republikaner för att avskaffa rublik och införa tyrrani enligt Aristotelses klassificeringsmodell. 

På Senioruniversitetet i em och höll mitt sista Beatlesföredrag. Kanske två timmar eller så. Vet ej. Fick oväntad hjälp med tekniken. Och det funkade. På Equemeniakyrkan i Växjö. Gud är god. Tillbaka där det började. Var scout i Missionskyrkan när jag kom till Växjö som tioåring. 

Hur skapelsen började. Dagen då Paul McCartney träffade John Lennon. Som en scen ur en trädgårdsfest i Morden i Midsomer. 





Har inte alls att göra med ämnet. Men fick ett brev som belyser politik och val på nära håll i Växjö. Ett tidsdokument.Val Ingelstad f d Östra Torsås. 


Bo Frank
20231123



PS. Skall en statsminister behöva avbryta ett möte i vårt land har Ryssland och deras allierade nästan vunnit. Och media tar ej ställning. Fy fn. 



Bo Frank
20231123