måndag 20 november 2023

Bra att det finns landshövdingar trots allt

 Den som följt tillsättningarna av landshövdingar under en hela livet har sett tre mönster. S utser oftare s än borgarna utser borgare. Man får det för att visat förtjänst. Man får det för att det är ett fint sätt att få eller fått sparken på andra jobb.


Nu har vi en ny rikspolischef. Äntligen. Med otvivelaktiga meriter. Meriter saknade inte företädaren heller. Nu håller vi tummarna. Har säkert 15 citat i huvudet av Margret Thatcher. ( det i princip alla missar i Sverige är att sossarna innan Thatcher stängde fler kolgruvor än vad Ladyn gjorde, eller snarare de la ner sig själva p g av olönsamhet). 

Reagan och Thatcher. Anständiga högerledare. Som tidigt fattade detta med klimatet dessutom. 

Thatcher sa. Vill ni ha ett bra tal, fråga en man. Vill ni få nånting gjort, fråga en kvinna. Och. This lady is not for turning. Till slut. Skulle jag gå över Themsen kommer de att säga att jag inte kan simma. 

 

Hittade några till lite huller om buller. Har väl en halv meter Thatcher. 





Att tala svenska. Hörde en svensk, svensk medborgare, som tagit sig från Gaza. Han hade aldrig hört talas om att det var varning för att åka dit. Påstods jobba på äldreboende i Sverige. Men pratade arabiska. Svenska reportrar drivs så mycket av PK att de man på något sätt tycker synd om aldrig får några motfrågor. 

Man kan inte åka till månen och vänta på UD skall hjälpa om det skulle gå åt skogen där.



Bo Frank

20231120