tisdag 28 november 2023

Annika Strandhäll och Tingsryds kommun......

 Vad är likheten? Dåligt omdöme. Extremt dåligt omdöme. 

Ledarskap handlar om kärlek. Att bekräfta människor och få dem att växa. Berömma och säga vad som kan bli bättre. Inget lagom. Alla gillar tydlighet och vad som förväntas. Speciellt barn. Och vi vuxna har varit barn, men blivit äldre. Och avtrubbade till att vara alla till lags. 

Om media har rätt. Tingsryd kapar kulturen som är kittet i ett samhället. Att ta de lägst hängande frukterna är att inte låta träden  växa. Vad vore Ugglekull och alla odlingar om kommunen skulle  vara ägare?  Ju sämre ekonomi desto viktigare att satsa på trivel och personalbefrämjande åtgärder. Kostar i princip ingenting men ger tillbaka. Har sagt i 50 år eller så. Bättre med 99 nöjda medarbetare än 100 som inte trivs. 

F ö på ett jvl humör. Ryggskott. 

På kommunstyrelsens sista? sammanträde för i år. Fyra kvinnor leder kommunen. Och gör det bra. Växjös största problem just nu. Läs en gång till. För bra ekonomi. Leder till lite allmän slapphet. Och går tillbaka till vad jag skrev ovan. Bättre med 99 nöjda än 100 missnöjda. Växjö kan spara. Men inte på trivsel för personalen.  Och Växjö kan spara med samma service.  

SEB. Svårt för profitjagande banker. Men inser att lönsamma banker är bättre för alla än olönsamma banker. Det är ju vanligt folk som drabbas oavsett. 

Demens. Blandade ihop kod till mitt bankort med andra koder. På ICA Båstad. I lördags. Jäkla bra affär,  kanske den bästa i Sverige. 

 Kortet spärrat.  Ringde banken en lördag. SEB. Kom fram efter tre minuter. De löste detta genast. Impad. Fick tillbaka min kod.

Fattar inget. 

Jimmie  Åkesson. Nu kritisk. Äventyra inte vårt lands säkerhet för att ta någon % till i opinionen.


Bo Frank

20231128