torsdag 26 oktober 2023

Ställt utom rimligt tvivel......

 Detta håller på att bli en rättsstats förfall. Det är väl bara småtjuvar och snattare som åker dit framöver. 

De tuffaste jobben framöver. 

Ingen statsminister har haft ett svårare jobb någonsin i vår land. Fattar inte hur Ulf K klarar detta. Alla tidigare förefaller haft prao-platser. 

Åklagare. Aldrig varit så svårt.

Skol - och vårdpersonal. Utsatta för vårt "mångkulturella" samhälle. Har ni hört någon politiker på senare år som hyllar detta mantra. Inte ens hos  alla dessa som hade detta som slogan. Vänster till höger. Sd inte inräknat. 

Ordföranden i Regionstyrelser i vårt land. Vet. Det är dubbelt så svårt att styra en region än en kommun. Vet av erfarenhet. 

Beundrar alla som tar på sig ledarskap inom den s k offentliga sektorn. Som sliter i föreningsliv och frivilligverksamhet. 


I Markaryd/Nibeland. Med regionala utv nämnden. 

Markaryd. I topp på företagsklimat i vårt land. De jobbade som Växjö gjorde på Thomas Karlssons och min tid. Då låg vi i topp. 

 Kommer att utveckla detta framöver. Om jag vågar ta ut svängarna.

Lagt en motion om detta nyligen i KF i Växjö tillsammans med Lars-Göran Svensson. Och många kommuner i vårt län i botten på ligan. 



Lyssnade på Markaryds näringslivschef. Och i topp "trots" han är ny i jobbet. Kommunen. Är kvar bland de bästa,  efter att hans kollega som var 30 år eller så på jobbet slútat. Bra presentation. Det sitter i kulturen. Efter näringslivschefens presentation skulle han åka  med polisen och besöka företag. Det sista, brott och otrygghet,  är väl Växjös svagaste punkt i företagsklimatet.

Markryd lägger inga pengar på utredningar. De jobbar.

Glad för att få lära nytt varje dag. Och vår ordf i RUN, René Jaramillo har problembilden klar för sig. och kan göra en del skillnad framöver. Känns skönt att bidra på marginalen lite här och där. Mitt problem är dock mer och inte mindre otålighet.


Bo Frank

201026