onsdag 18 oktober 2023

Jag stänger ute verkligheten...till en del.

 Tar paus från omvärlden. Orkar inte ta in mer. 

Hade dock kommunfullmäktige igår. Det kanske bästa mötet på många, många år. Smarta och välformulerade inlägg av ledamöter från alla partier. Bra stämning och stundtals mycket underhållande. För att inte säga roligt. Även om en och annan står och läser innantill från partiprogram. Och någon,  lite mästrande mot oliktänkande. Kommunen skall dock arbeta för s k normkritik framöver. Detta innebär att vänsterns syn på världen skall vara normen för det "nya normala". 

På stan i morse. Köpte ännu en laddning trattkantareller för att torka. Och röding i en av fiskbilarna. Thailändskorna jobbar och sliter. Startar inte skattefinansierade friskolor för att pådyvla oss sitt sätt att leva. 

Till återvinningen med diverse saker. Och gnodde bilen på en utmärkt biltvätt på Norremark. Lunch till lilla hustrun. Och gupppromenad i eftermiddag. 

Det var väl det. Hittade en oläst bok, Kvinnorna kring Linné. Skall ge mig på den. Var feminist före någon annan i Sverige. Men eftersom detta nu är normen skall väl detta vara utsatt för s k normkritik. 

Har lite småmöten på kommunen i morgon. 

Vacker höst. Min tilltro till Public Service har aldrig varit större. P1 går hela dagarna. Imponerad av alla dessa skickliga och relativt opartiska medarbetare. Även om normkritiken tagit sig in där också. Skall inte media förmedla och inte tycka? Och ge vanligt folk en röst? Också från vår ursprungsbefolkning. 


Bo Frank

20231018