tisdag 1 augusti 2023

Profeten och idioten

 Upptäcker att jag har det längsta sommarlovet sedan jag var sex år. Kunde varit förra sommaren, men så var det ju valår. Och bara fyra veckor.......

Och nu ser det ut att fortsätta innan politiken drar igång om några veckor eller så. Inte gjort många knop. Barn och barnbarn. Gäster. Inte varit längre bort än Öland, Göteborg och Lousiana. Dagliga promenader. Har väl nu i princip upplevt alla leder i Torekov med omnejd. Stockholmsinvasionen har nästan upphört efter en månad. Hur man märkrer det? Färre människor och lilla Ica-butiken öppnar först 9 på morgonen. 

Läst och läst. Skrattade som en tokig när jag läste Profeten och Idioten. Den fråga man kan ställa sig är vem som oftast har rätt? Profeten eller idioten? Och det tar väl en bra tid, om det ens är möjligt, att få till de menyer som "idioten" får till i husbilen som rullar genom Europa. Och Jonas Jonason kan sin världspolitiska karta. Och skeendet i vårt land. 

Regeringens presskonferens idag visar att Sverige är illa ute. På många plan. Att flytta till Danmark? Inte omöjligt. Sveriges flytingpolitik efter 2015 har varit förödande. Och stramas nu äntligen upp. För sent, men räddas vad som räddas kan. Sverige i Europatopp med skjutningar, sprängningar och liknande. Det blir knappt en rubriker längre eftersom nyheter innebär att något är nytt. Har dock upptäckt en nyhet. Inget politiskt parti säger sig vilja ha en mer generös flyktingpolitik. Och en annan nyhet. Häktena är så fulla så att man inte häktar folk för samma brott som för 10 år sedan. 

Klimatet. Tänk bara vad Rysslands krig innebär för klimat, miljö och biologisk måmgfald. Det extrema är det nya normala. 

Några bilder ändå. 


Har äntligen skaffat årskort på Norrvikens trädgårdar. Där kan man njuta en halv dag eller så och se årstiderna förändras. En bordsdukning signerad Michael Bindefeld. O en prisvärd restaurang inredd med smak och stil. Och god mat.


Trodde ej att vi skulle tillbringa två timmar eller mer på Birgit Nilsson museet i V Karup. Litet, exklusivt och smakfullt med en fantastisk Iphone guide. 


Louisiana. De nya utställningarna var så där. Men Giacomettis gubbar och gummor finns ju alltid på plats. Och delar av de "vanliga" samlingarna. Hade turen att se en fem eller sex tumlare helt nära båten i Helsingör. 

Skriver nu

20230801


Bo Frank