måndag 27 mars 2023

Stoppa högern och hustru efterlyst.....men va fan PS

 Gått gubbpromenad runt sjön idag på morgonen. Med några av mina bästa vänner. Har sedan 15 år tillbaka blivit mer och mer propalestinsk.  Eller egentligen,  anti staten Israel. Har med egna ögon sett förtryck av vettiga muslimer. På plats. Till skillnad från för 40 år sedan då jag firade nyår och bodde i en palestinsk del av Jerusalem. Tänker på vår f d Biskop Jan-Olof och hans omsorg om fred i landet, alla hans resor mm.  Kanske tar militären över Israel nu. Det minst dåliga? Varför har Väst inte satt stopp för detta tidigare. 

Blir för berörd av det som händer. Får väl öka med fler blodtrycksabletter. Har bett om besök på vårdcentralen, men inte hört nåt. De finns väl de som är värre. 

Och hustrun borta igen. Barnbarn. Kommer dock på onsdag. Har satt hennes minimala gummistövlar på bordet med den finaste Tequilan i mitten. Helt onödigt med stövlar eftersom lilla solen ändå inte går ut om det regnar. 

Skall nu rensa lite, göra ren kylen. Läsa färdigt Snörmakare Lekholm. Och zappa mellan DFF och Timrå i kväll. Planerar att se DFF hemma nästa söndag. 

Politska möten i morgon. Och denna vecka två föredrag. Varför lovade jag detta? Turistföreningen i Växjö och Vislanda föreläsningsklubb. Sen är det slut med detta. Väl på plats är jag i toppform. 

Bild. Hustruns oanvända stövlar. Och en Tequila i mitten. 



O passar på när jag är ensam hemma. Blodpudding från Stens chark i Åseda, stekta ägg från Gårdsby, rårörda småländska lingon och en blodgrape från nånstans utrikes. 


I morgon oxå försöka boka båt till Fårö/Gotland. Skit att Bergmanveckan på Fårö är nästan samtidigt som Almedalsveckan. Platon skulle föredragit Bergman. Bevis. Räcker med den sk grottliknelsen i "hans" mästerverk Staten. Platon börjar som många politiker idag , med dialog men slutar men monolog. Varför inte om man har rätt!?


PS Hör P1. Att Tomas Tranströmer ansågs vara kass på 60/70-talet. Han var inte politiskt. Är det inte det en stor diktare skall vara. Att inte vara en politiker. Och eftersom vänstern dominrat kultursverige i evinnerlig tid är det väl så det skall vara. Att författare/poeter/diktare skall vara vänster? 

Mina favoriter Strindberg, intim vän med Branting, gav fan i det. Bergman sosse eller nåt innan de gav sig på honom. De största diktarna är de som ger fan i politiken. 


Bo Frank

20230327