torsdag 25 april 2019

Det vill sig inte riktigt för m

Onsdag. Åkte till Veab för att justera protokoll. Till Regionfullmäktige. En helt annan stämning denna mandatperiod. Nästan lika trevligt som fullmäktige i Växjö. Lite för snälla debatter. Lite stelare än i Växjö, men ordf gör ett bra jobb, kanske lite mera formell än vad jag är. Kan ha och göra med person. Vem var bäst? Roland Gustbée skötte det mesta i Mickes frånvaro. Han gör det bra. Men för snäll. Sossarna har en vänlig profil numera. Växjö är vänligare,  men inte lika sockersött. Annars bra möte. Spetsigare debatter i Växjö men samma vänliga stämning. Det finns färre "tränade" politiker in regionen än i Växjös fullmäktige. De flesta i regionen säger ingenting på en hel mandatperiod ( 4 år)) Vad har man då där att göra?

Allt diskuteras utom det alla är rädda för ge sig på.  Och media struntar fullständigt i detta. Den låga produktiviteten inom vården. De älskar enskilda rättshaverister. Inte det faktum att svensk vård har flest antal läkare per invånare men som tar minst antal patienter. De vägrar skriva om revisionsrapporter som tar upp detta. Annan rapport.  Starkt försämrad tandhälsa hos barn. Ingen skriver om inflödet av utländska barn där många har kass tänder.

Gick i förtid för att ta emot 800 kommunpensionärer i konserthuset. Den enda kommunen som gör detta varje år. Bra program. God landgång och kaffe. Klart vi skall ha råd med att belöna f d medarbetare. Blågröna Växjö är helt klara med att vi fortsätter med detta och Anna har bra koll på ekonomin.

Till internationellt jurymöte via Skype. Sex länder från tre världsdelar. Utseende av internationellt miljöpris. Jag först uppkopplad på exakt tid, sedan Tyskland, England, Nigeria och så Sydeuropa. Symtomatiskt. Störtregn i Nigeria som störde uppkopplingen. Sparade ton med koldioxid genom att inte träffas i Bryssel.



Hemma sent. Gäster på middag. Trött.

Idag. Till Lenhovda för möte med Regionala utvecklingsnämnden. Företagsbesök ännu en gång för min del på ett av mina favoritföretag i landet. Kulturfönster. Beundrar dessa entreprenörer. Bilaga i SvD idag. Köp, köp, köp! Bland de mest genuina hantverk i landet.


Sveriges bästa företag i sitt slag.

Till Växjö. På kommunen för att justera protokoll från Fullmäktige. Ett annat kortmöte.
Hem. Inget möte i kväll. Läste tidningar o tidskrifter på uteplatsen. Och ett glas rött i värmen.

I morgon. Nästan hela dagen på Almi. VD slutar efter 18 år. Styrelsemöte och diverse happenings.
Mamma på middag.
Hela helgen i Skåne. Diverse sociala åtaganden.

Har det oförskämt bra. Mejl från Paul McCartney idag! Sant. Min hustru alltid på topp.

Läser Expressen. Enligt. HD. Utländsk våldtäktsman som begått många brott utvisas ej. Ingen partiledare reagerar.

Växjö. Media gräver inte i företagandet som kantar Växjö United.

Moderaterna i landet. I detta läge borde vi ha 30%. Partiledningen sliter.

Antingen blir Anna Tenje och jag språkrör. Eller AKB och David Batra!? Komiker blir ju ledare nuförtiden. Eller Carl&Anna-Maria. Det är bara att jobba på.

Alltid Din,

Bo Frank
Växjö 20190425