tisdag 23 april 2019

ESG - Europas grönste stad eller Europas grisgaste stad!?

Hemma. Bott mer utanför Växjö än i Växjö senaste veckorna. Man får perspektiv. Växjö är fantastisk men man måste vara trogen sina ideal och säga som det är. Det har varit min framgångsfaktor.

Var på DFF i söndags, kom hem sent på lördagsnatten. Det kunde varit 0 - 11. ( Utan Unitedfusk - den härvan kan bli stor om media orkar gräva alla kopplingar ) Heroisk insats och tur. 0 - 0.

Bara för att markera vilket lag jag är med/håller på.

Idag. IT-strul, men kommunens IT-avdelning är otroligt bra. Fick igång allt. Var första kund där. Morgonmöte hos Anna. Hämtade mamma på stationen som kom från morgontåget från Öland.

Växjö har de senaste 10  åren blivit en skitig stad. Reser över hela världen och i Sverige. Vad händer? Har bloggat om detta ofta. Varit i Tranås, Stockholm tre ggr, Kaunas och Las Palmas de senaste veckorna. Rent och snyggt. Inga fimpar, kolapapper eller ölflaskor slängda. Det handlar inte om religion, etnicitet eller sånt som man kan ta på. Mer än att man skiter i sitt eget ansvar. Ser utländska män och blonda svenska tjejer ha samma beteende. Kommunen och staten kass. Flera gånger varje vecka i innerstaden denna sörja på stadsgatorna. Så ser det inte ut nån annan stans i en civiliserad del av världen. Har skrivit till TN flera ggr om detta. Inger händer.

Klostergatan idag på fm efter det att sopbilen varit där.

Staten. Stationen. Hisschakten nedkletade av fågelbajs. Spåren fulla med skräp. Har bloggat om detta under flera år och skickar skrivelser. Mexikanska och japanska vänner fotar detta förfall. Vad är Sverige på väg? Överst på denna kedja, skottlossningar. Vi skiter i allt!?


Blev på bättre humör när jag klätt upp mig och cyklat till kommunfullmäktige. Vi har världens bästa fullmäktige alla partier inräknat. Och Anna Tenje är chefen/drottningen i kommunen. Vi fick besök av en lokal kung idag. Owe Svensson. V skiljer ut sig lite. En mycket konstruktiv och trevlig opposition. Gunnar Storbjörk s, den vassaste kritikern av det mesta. Men som person en hyvens karl.

En man som heter Owe. Ordf i 53 år, jobbar på det....Trevligt möte.

I morgon. Regionfullmäktige. Smiter sedan i halvtid för att hälsa ett fullt konserthus med f d kommunanställda välkomna till en trevlig seans. Kvällen på ett skypejurymöte i fyra timmar för att utse miljöpristagare i Europa. Sex länder, hur skall detta funka?

Torsdag, regional utvecklingsnämnd hela dagen. Fredag Almi nästan hela dagen och lite andra möten. Mamma på middag. Helgen sen i Skåne för olika aktiviteter.....


Bo Frank

Växjö 20190423