söndag 28 april 2019

Festar med begåvade kvinnor.......köp biljett...

Fredag. Styrelsemöte med Almi. VD Catharina Värendh Boson gjorde sin sista dag som VD för Almi Kronoberg efter 18 år som VD och rankad som en av de bästa i Sverige. Enkel lunch på PM. Firande på kontoret på em. Alla var där. Landshövding, näringslivet,............ Anna Tenje förstås. I småländsk, kreativ, sparsmakad och enkel Catharina-anda serverades inget bubbel på skattebetalarnas bekostnad.
Småländsk must och snittar. CVB har varit lysande. När alla gått hem har lampan lyst på hennes rum tills det mörknat.

 Oj vad trevligt.

Åsa Hovrell, fd medarbetare grep genast tag i mig. Du skrev på din blogg för ett tag sedan att Dödsdansen inte skulle komma till Växjö på resan genom landet. Nu har jag fixat det , sa hon.


Åsa är ordf i Teaterföringen. Pjäsernas pjäs som jag sett 25?? gånger kommer nu till Växjö 12 november. Mikael Persbrandt, Lena Endre och Thomas Hanzon. Boka plats!!!


Mamma på grillmiddag. Hustrun ännu en gång förlupit hemmet för att åka till Lund.

Lördag morgon. Åkte till Lund, hämtade upp hustrun. Till Malmö Hustruns dotter Carolina 30. Öppet hus hela dagen. Kanske 50 ungdomar från hela världen, fyrspråkiga, alla med minst master, goda jobb och hårt arbetande som var en fröjd att träffa. Festade på mexikansk sätt. Det öppna huset skull vara mellan 13 - 20,men slutade 02.00. I många länder är man bara begåvade men saknar klockor.

Festföremålet.

Festen hölls hos Lina, colombiansk barndomsvän från Mexico City som nu jobbar som grafisk designer på IKEA. Framför egen tavla som hon gjort tillsammans med holländsk pojkvän.
Lyckliga föräldrar till Carolina.

Studentkamrater från Växjö. Högutbildade. Natacha, Carolina och Simone som doktorerar i Schweiz.

Fantastisk mat o goda viner. Tårtblåsning. Och så Piñata. Goggla på det!!

Vackra hustrun och glada Carolina. Som har bra jobb i Malmö.

Itzia och min fru. Mexikansk forskare i medicin i Malmö.

Dans hela kvällen.......


Söndag. Seg, seg, seg. Men gick en mil i makligt tempo.

Smultronstället, Bibbi Andersson och Victor Sjöström. En av mina favoritbilder. Öm bild. Sista dagen för en utställning på Malmö museum och kläderna i Bergmans filmer. Jag var i mitt esse.
Alexanders kostym.


Skräckkammaren hos Isaak.Andra intressanta utställningar och fint akvarium. Sverige mellan krigsåren.


Vårt partis budskap från 30-talet. Det håller fortfarande. Vi borde heta Högerpartiet, det blev ju det namn som kom efter Allmänna Valmansförbundet.


Till Moderna Muséet. Visst. Louise Bourgeois. Sett många av hennes utställningar. Älskar konst.

Ännu en gång. På flera håll i världen. Jag har en, designad av Paul McCartney. Utställning om Carl Fredrik Reuterswärd. Vilken fantastisk dag. CFR kom på idén när John Lennon mördades. Kan hålla långa föredrag om denna materia.
Inte slut... En Andy Wharol utställning. Har sett många. Han gjorde säkert 50 skivomslag. John Lennon. Dubbla känslor för honom. Ett uttalande. Konst är att tjäna så mycket pengar som möjligt.
Men förnyade sig hela tiden. Ja? Nej? Nja. Han har ju satt avtryck och är popkonstnären nr 1.

Hem till Växjö. Tur att bilen nästan kör själv. Förstår ungdomar. Växjö är bästa staden i världen med vår storlek. Men älskar den lite större stadens utbud. Mellan tre hundra tusen förefaller vara optimalt!?

Jox hemma. Ny vecka, nya utmaningar och full fart. Det är bara att hålla koll på bloggen,


Bo Frank
Växjö 20190428