söndag 18 november 2018

De har gjort det igen.....ständigt denne Bergman....

Sanne Tegvall och Eric Dernegård! Vilken makalös föreställning. Scener ur ett äktenskap, på Regionteatern. Nerv, spänning, allvar och komiska poänger. De första tio minuterna funderade jag mest på var Liv Ullman och Erland Josephson höll hus. Men Sanne och Eric gjorde så trovärdiga rollgestaltningar så man gick helt upp i spelet. Vi lyckliga besökare satt i en ring runt väggarna i ett vardagsrum. Närheten var påtaglig. Avskalad och enkel scenografi. Bergmaniania. Lynnig kvinna och en stackars man som samtidigt drabbas av förkylning och älskarinnan som drar....


Kom och köp biljett.

Före föreställningen god soppa och smörrebröd från PM. Gillar att sitta och äta i denna "teaterlokal".
Ordförande i Dramatörerna Henrik Fagelberg hälsade välkommen tillsammans med vice ordförande Yvonne Regnander Willstedt. Yvonne tillika med om regi och scenografi.

Kvällen innan var vi på Palladium. Såg den sevärda filmen Cold War. Det går så mycket bra filmer på Folkets bio. Och en alltid lika ambitiös och trevlig Elisabeth Cederholm tar emot i vanlig ordning. Fullt med folk och de har äntligen fått ett litet fik. ( Önskar bara att det "större " fiket inte fanns )
Hem. Nattvardsgästerna på TV. Mer Bergman. Sviktande Gudstro och sårbara människor.
Det är drag i Växjö. Kultur och idrott. Blir glad bara man öppnar evenemangskalendern. Diverse kulturella aktiviteter också under dagen. Får kanske anledning att återkomma till detta. Nu söndagsmorgonritual. Svenska dagbladet tre kvart, promenad, God Morgon världen på Radion.

Bjuder förresten på lite överraskningsteater när Fullmäktige Växjö startar på tisdag, 09.00. Har bestämt mig för oannonserade överraskningar och då.


Växjö 20181118

Bo Frank