lördag 28 april 2018

Gör upp med s

De två partier som har de åsikter som mest avviker från vad folk tycker i flyktingpolitiken - c och mp - har det största inflytandet inom just samma politikområde. Är det inte dags för m och s och träffa en blocköverskridande uppgörelse inom detta område? Och samtidigt införa ett tiggeriförbud!
Polis och rättsväsende saknar också resurser för att hantera den kriminalitet som följer i flyktingmottagandets spår. Och inte ens de personer som fått avslag i världens mest generösa land kan avvisas. Och kan man inte avvisas så reses det krav på att också de skall få stanna efter som de varit här så länge. Det är inte bara s k fattigpensionärer, som jag träffar på stan varje vecka, som störs över att människor som inte jobbat en dag i Sverige glider rakt in i våra sociala förmåner. Det jäser rejält. Och det kommer att visa sig i valet!

EU famlar med klimat och miljöfrågor. De bästa i klassen, som Sverige, får skärpta krav, medan länder som Bulgarien som släpper ut sju gånger så mycket som Sverige kan få lättnader. Men EU är förmodligen bättre än inte EU. Så sorgligt är det!

På tisdagen i Kalmar. Jurymöte med universitetets miljöstipendium som instiftats av Kalmar och Växjö. Vinnare, Tinh Sjökvist, har jag bjudit in till nästa fullmäktige för att berätta om sin unika och begripliga forskning om träets egenskaper och målning av trä. Stor samhällsnytta för miljö, företag och medborgare.

Juryn och pristagaren. Som flankeras av Kristina Altner, Södra, rektorn Peter Aronsson, Ego och Johan Persson, totalråd i Kalmar.Satt hela onsdagen på Regionfullmäktige. Som vanligt en bedrövlig tillställning. Det enda sossar kan är att hitta formalia som stoppar all förändring. Situationen på Barnpsyk har varit mer eller mindre kaotisk i 40 år. Ingen samhällsinstitution var haft med negativ badwill i media. Vårdideologier har krockat, personliga motsättningar, inslag av anarki och förakt för chefer som vill se resultat etc. Politiker som inte vågat sätta ner foten. En heltidsanställd tar ett patientbesök om dagen!!! Vi har en extremt låg produktivitet inom svensk sjukvård. Den fungerar utmärkt för de som kommer till! Men för de andra? Ingen Region är sämre skött än Region Kronoberg. Landets högsta skatt och ökade köer inom vården.

Bild på allianssidan.

Möte med Syd-Afrikaner.  På Vida arena. Blommor från de andra klubbarna i elitserien.
I torsdag morse på Rotary och avnjöt ett föredrag om Rinkaby gård och om allt vad de erbjuder. Majja Almqvist, en av ägarna höll ett lysande föredrag.
Höll själv föredrag för Sydafrikaner.

Talade så på årets pensionärsträff i ett fullsatt konserthus. Kommunen bjuder årligen in f d anställda på underhållning och mat. John Martin Bengtsson sjöng. Therese Willstedt höll ett lysande föredrag om teater och scenkonst. Hoppas mycket på henne som chef för Regionteatern i Växjö. Usch vilket osexigt namn på en teater. Byt snarast!

Fredag. Valförberedelser. Hjälpte mor. Var på avtackning av kommunens näringslivschef. Fullt hus. S lyste som vanligt med sin frånvaro. Bild på Thomas och hustrun Wainy.
Dold oas i Växjö. " Trädgården" mellan Ringsberg och Kristineberg som är så vacker. Som få känner till, mitt i stan.


Middag hos goda vänner på landet!

Vi ses väl i rusket på Valborg!?


Växjö 20180428