söndag 12 februari 2017

Intet nytt egentligen - men stängsel till Skåne?

Bra möte i Bryssel. ÅKB höll ett lysande tal bland högdjur i Bryssel. Växjö är mesta stad i Europa om miljöfrågor med Åsas och mina styrelseuppdrag i Europa och den roll som Växjö spelar. Och Per Schöldberg i Union of Baltic Cities. Vi är Sveriges mest internationaliserade stad på kommunal nivå. Kan utveckla detta i timmar.. Dock inget man vinner poänger på i media i en värld som dessvärre blir mer och mer nationalistisk. Kanske borde vi bygga ett stängsel till Skåne. För att inte få upp kontinentens lättja till oss arbetsamma smålänningar.... Skäms över EPP gruppen i EU. Drivankare inom miljöpolitiken och i klorna på billobbyn. Kommer bara att rösta på m i nästa EU-val om det är någon ny kandidat som inte följer EPP linjen. Inte så roligt att stiga av tåget 23.00 fredagkväll. Andra gången på några veckor som inte gränskontrollen genomförs. Och åkte till Eslöv innan någon konduktör behagade att visa sig. Som vanligt ingen WIFI som funkade. Sverige är i vissa avseenden u-land.


Identitetskris inom m. Skönt att inte ha positionen av att börja lägga sig i och tala om hur det skulle skötas. Vet dock precis vad jag tycker.


Snabbt besök i Blekinge med lilla solstrålen.  I Blekinge blir man inte uttittad på samma sätt när man handlar kläder. Är annars Växjö city trogen för det mesta. Imponerad över utbudet i Karlshamn. Inte bara Garment. Trevligt stad. Inte så mycket Blekingementalitet där. Huset insnöat. Kom nästan ända fram med bilen. Brasa, långpromenad och god fisk som vi köpte i Vägga. Upp till Växjö tidigt idag på morgonen. Promenad runt sjöarna. Hem via Konsum. Träffar alltid trevligt folk på stan. Gäster på middag och mamma. Har full vecka framför mig.


Lite småimpad över Löfvéns tempo. Han har dock svårt att ta in hur det ser ut i Sverige och föreslå förändring. Och politiker har en förkärlek för att besöka invandrartäta områden.


Smålandspostens ledarsida har rätt. Det vi ser i den fria världen är att den politiska eliten är satt under press. Den politiska korrektheten har drivits för långt. Den sämsta kombinationen är som i Sverige. Ett rättsväsende i nästan fritt fall samtidigt som människor känner rädsla för globalisering. I Sverige är det politikerna som tillrättavisar medborgarna och inte tvärtom. Men medborgarna tar igen det på valdagen.


Ni som vill skicka en Valentine hälsning kan gå in på Paul McCartneys hemsida! Är inne där varje dag.


Bo Frank
Växjö 20170112