torsdag 16 februari 2017

Nästa blogginlägg -SmP har en parallell okritisk socialistisk ledarsida!

Läser i Barometern om en kommunal näringslivsgala i Kalmar med 18 män och 2 kvinnor som talare. I Växjös kommunhus är det allmänt känt att detta inte skulle kunnat inträffa i Växjö. Jag har haft järnkoll på allt sådant under hela min tid. Och utgår ifrån att detta fortsätter. Man säger i Kalmar som Jens Spendrup sa i radio för några år sedan. Det är brist på kompetenta kvinnor. Detta visar också varför Växjö slår Kalmar i alla rankingar.


Större delen av måndagen olika möten. På kvällen gubbkväll då fyra gymnasiekompisar träffades för första gången, bara vi, på 40 år eller så. Bowling och kortspel. Förlorade det första och vann det sista.
I tisdags hade vi kommunal miljöberedning. Och på kvällen hade jag fördrag för polisens seniorsförening. Igår var det månadsmöte med kommunfullmäktiges presidium. Gick så på regional utvecklingsnämnd. Som vanligt näst intill utan ärenden. Kan gått slå samman kulturnämnden och regionala utvecklingsnämnden. Satt så i styrelsemöte, på webben, med klimatkommunerna. Anna Tenje och jag var inne en kort stund och uppvaktade Per Bengtsson. Gick nästan direkt till kvällsmöte med moderata regiongruppen. Så hade den " gamle" gjort 13 timmar denna dag. Uppe med tuppen idag. Morgonmöte med Rotary. Till kommunen för att ta emot gymnasieungdomar. Hoppade lunchen och gick runt båda sjöarna. Småfix hemma och i kväll värd för mingel/middag för mellocirkusen på konserthuset. Hittade inte hängslena till smokingen, så det måste jag fixa.
Läste idag en intressant artikel i Dagens Samhälle där en doktor i islamalogi dömer ut svensk integrationspolitik för att man satsar på multikultur som inte leder till integration. Delar hans bedömning och slutsatser till stora delar. Speciellt som han hänvisar till evidens. Men det är som att svära i kyrkan. En sådan artikel hade inte publicerats bara för fem år sedan. I en s k seriös tidning.
Har själv iakttaget ett svensk fenomen. I andra länder demonstrerar man och är högljudd när man inte gillar nåt. I Sverige knyter man näven i byxfickan och sjukskriver sig. Det sista är det legala sätter att protestera i vårt land. Lite tillspetsat kan man säga att man får betalt för att protestera. Att sjukskriva sig när man inte trivs med tillvaron är ett kostsamt fenomen. Och som vanligt när sossarna styr så ökar sjukskrivningarna.
Nu ut och köpa hängslen.
PS Tingsrätterna består av vänliga personer som tror det bästa om människan. Det finns alltid någon bortförklaring till brott. Man skulle kunna tro att alla nämndemän är kriminologer. Nu senast går man fri från brott om man hävdar blodtrycksfall. Ut och röj och slå sönder hotellrum! Eller? DS


Växjö 20170216


Bo Frank