onsdag 8 februari 2017

Linn, Jackie och Angela

Helt tagen efter att ha läst ut De oroliga, av Linn Bergman. En bra introduktion till min Bergmanvecka på Fårö. Boken berörde mig mycket.  Började omgående att läsa en biografi om Angela Merkel. Hennes vanlighet och brist på fåfänga skymmer en av de största politikerna någonsin. Tysklands främsta politiker genom tiderna. ( Om man skall lägga in nåt positivt i det hela) Extremt begåvad, analytisk och enkel. Hårt arbetande. Vetenskapsman/kvinna, gillar fotboll och Wagner.


Såg Jackie på Palladium igår. Och goda vänner på middag. Filmen rekommenderas. På halvfart i kommunhuset denna vecka. Idag bara några timmar. Gått runt sjöarna med en kompis. Med mamma på lunch på PM och grejat med hennes mobil. Mejl från en dam som bor nära mig som skall få en trisslott. Damen besvarade frågan på mitt förra blogginlägg helt korrekt. Men sätter inte ut namn för säkerhets skull.


Stilla kväll. Fixar middag till lilla hustrun.


Går i morgon bitti till Rotary. Åker så till Bryssel på möte och kommer hem på fredag.


Hör i statsradion en forskare med utländsk bakgrund i Sverige som förklarar att invandringen inte är lönsam vare sig på kort eller lång sikt. Reinfeldt och Löfvén har alltid basunerat ut motsatsen.  Noterar bara att åsiktsmonopolet i Public Service kanske håller på att brytas upp. Sen kan det finnas andra skäl att ta emot flytkingar. Jag har alltid ansett att Sverige av humanitära skäl borde ta emot fler s k kvotflyktingar. Men absolut inte ta emot extremt många fler flyktingar än genonsnittet i Europa. Och absolut inte i ett läge där antalet poliser de facto minskat. Konstaterar också att antalet fångar på anstalterna i Sverige har minskat sedan 2006 och straffpåföljderna har mildrats. Det kan man inte skylla sossarna för. Även om sossarna inte heller tar tag i detta.


Gick runt på stan, i kylan, en timme i em och bara pratade med folk. Växjöborna ä r fantastiska. Och jag gläds över att få vara en del av det offentliga livet. Tyckte synd om den äldre mannen som backade in i skyltfönstret på Kungsgatan. Såg den stackars mannen. Skönt att ingen kom till skada.


Växjö 20170208


Bo Frank