fredag 11 november 2016

Kommer i veckan. SmP anklagar Alvesta för brist på jämställdhet! Bo Frank granskar SmP och Alvesta och jämför med SvD - och med Växjö där jag är ansvarig

Jag har, förutom full arbetsvecka - dagar och kvällar - lyssnat, läst och analyserat läget efter presidentvalet i USA. Det mest extrema var en artikel i den knallröda tidningen Sydsvenskan där det förefaller som de flesta jorunalister röstar på Fi. Den handlade om hur föräldrar bör prata med sina barn om det otäcka som hänt i USA! Visst, ej önskat valresultat. Men skall svenska barn behöva lida för det? Och vad skall man säga? Demokrarti är inte bra!?

Den svenska debatten har handlat om varför inte Clinton vann, som vi alla i den politiska, kulturella och sociala eliten hade hoppats. Inte varför Trump vann. Och vilka mekanismer som låg bakom det. De smartaste kommenterarna efter valet. Isabella Lövin. Min favoritminister! Hon är såå bra! Som försöker ingjuta hopp om klimatet. Trots allt. Jimmie Åkesson som fattat vad som hänt utan att hylla Trump. AKB som sagt att man inte skall sätta sig till doms över hur folk röstar. Anna Dahlberg i Expressen som konstaterar att Reinfeldt monterat ner en stark stat, sänkt försvar och rättsväsende. En resa som s dessvärre fortsätter. Eller? PM Nilsson övertygar i nästan allt som Sveriges vassaste ledarskribent!

I Sverige handlar 91%  av alla program i Public Service P1,  kring frågor om flyktingmottagande, om att Sverige borde ta emot fler flyktingar och att gränskontroller är fel! Enligt min subjektiva slutsats!


'Vad leder denna statliga propaganda till? Är public propaganda i stället public service? Vad skiljer det oss från Putins Ryssland!?


Ygeman åker land och rike runt och lovar nya poliser överallt. Det går SmP på. Det försvinner fler poliser än det kommer nya. Jag har ålagt mig själv med yttrandeförbud för att inte berätta hur det egentligen är. Får på olika sätt info från hela landet. Tur att allmänheten inte vet hur läget är!

Sverige. Konstaterar varje gång jag är i Stockholm att Sverige är större än Stockholm. När det kommer lite snö i Stockholm är det nationell kris. Kultureliten har svårt att ta sig till jobbet.

Den politiska eliten i Stockholm. Media, politiken, kulturen. De har inte barn på dagis som måste stängas för att knarklangare och maffia tagit över ett kvarter. De har inte barnen på skolor där tioåriga pojkar kallar kvinnliga lärare för horor och fittor. Tar mig emot att använda dessa ord som aldrig ingår i mitt språkbruk. De har inte barn på skolor där utredningar av bränder på skolan läggs ner dagen efter de inträffat. Elitens barn är inte rädda för skolvägen.

De är emot vinster i välfärden men har sina barn på fristående skolor och dagis. Hur skall den politska eliten fatta vad som rör sig i folkdjupet. Som inte ser att stora familjer kan ha en högre nettoinkomst på bidrag än två föräldrar som arbetar. Elitens barn bor inte i bostadsområden där bilar brinner eller där man är rätt för att gå ut när det blivit mörkt. Min ungdoms hjälte, Benjamin Disraeli, skrev 1844, tror jag, den politiska romanen Sybil. Med underrbriken, De två nationerna.Han menade den fattiga och den rika. Idag handlar det i stället om olika kulturella världar. I vårt land. Världar som inte möts. Och då kan ju den som inte ser konsekvenserna tycka det är juste med en omfattande invandring. Bara det inte blir stök och skit på den skola där jag har mina barn!  Och TV-soffornas barn hålls ju för sig själva. Liksom från övriga Sverige. Borlänge, Malmö och Lessebo. Hur många av TV-soffornas barn finns i Husby eller Rosengård? Eller barn och släktingar till våra partiledningar?

Mitt parti håller äntligen på att fatta och lägger om kursen. Men i ett lågt tonläge. Så kanske inte alla hör eller förstår om man menar det. Den politiska eliten måste på ett sunt sätt närma sig folket och fjärma sig till en del från den mediala och kulturella eliten, om det inte skall gå som i USA!
En politker måste kunna säga. Jag hör vad du säger. Ge en trovärdig bild av förändring. Sverige är som USA. Delvis. I Washington röstade 93% på Clinton. Men tog inte in stämningarna i hela landet.
Så är det också i vårt land. Hör den kloka Alice Teodorescu spekulera i radion.  Så länge som sd:s budskap uppfattas relevant av medborgare tycks det inte spela någon roll hur många järnrörsskandaler Expressen rullar upp. Eller andra hemska uttalanden. Gynnas sd av en demonisering? Lex Trump!? Har AT rätt i detta?

Hade en bejublad Beatles-show på Statt igår. Trött idag. Men hyllade Cohen på ett kommunalt möte på Alwex idag. Visst f n undrar jag hur det skall bli. I vårt land och i världen. Har fullt upp med diverse saker! Fick en inbjudan med allt betalt att prata på ett seminarium i Qatar idag. Får se hur det blir med det. Det som mest skrämmer att jag klarar max att bo och konfererera på det som är under 12 våningar. Höjdskräck är en av fobierna. Det väller in inbjudningar att prata om klimat, hållbarhet och miljö. Men  bildar inte bolag för det. För att smita från skatt som f d partiledare gör. Har förstått att jag får rejält sänkt lön nästa år. Privatekonomi har aldrig intresserat mig. Fel av mig.  Och kommer även i fortsättningen att åka utan att begära extra betalt för det. Och för ett Beatlesföredrag är det en flaska riktig skumpa som gäller. Eller ingenting. Som på Rotary igår. Då jag fick mat och en blomma när vi i våra klubbar i Växjö samlade in pengar till starthjälp för nyanlända flyktingar. Det var min Beatlesshow på Statt igår. Nämnde det ovan. Eller?


Min lilla mexikanska sol har åkt till barnbarnen i Lund. Jag skall mangla en duk. Och belöna mig själv med ungnötslever! Tar mamma till Blekinge i morgon. Middag för goda vänner när lilla frun kommer hem. Tänker,  hur många svenska gymnasieungdomar skulle klarat det tempo som Clinton/Trump haft de senaste tre månader? Alltså. Och? Typ!

PS Har lämnat ett stort antal polispensionärer i sticket genom att bomma att det var ikväll och inte nästa fredag jag skulle komma till dem och prata Beatles. Dellberg ringde.........Har rört ihop det på ett oförlåtligt sätt! Visar bara att jag gör klokt i att sluta som KSO. Så jäkla skämmigt!! Men i min kalender står det så.... Får på mina bara knän be Monica Sandberg koppla ett än fastare grepp om mig! Fast det kanske inte skulle hjälpt i detta fall. Gör en Kungspudel !!!! Är trött på mig själv. DS


PS PS Radion gör stort väsen av att "islam" fört antikens tankar tillbaka till Europa. Detta nämnde jag i en uppsats i idéhistoria för 40 år sedan. Hur morerna, inte islam,  förde tillbaka en del av antikens idéarv till Europa.  Således inget nytt. Dunkelt syfte av radion!? DS DS


Trevlig helg!

Bo Frank
Växjö 20161111/12