fredag 16 september 2016

Äntligen av med en GD

Dessvärre är inte Sverige ett land med ministerstyre utan ett land med självständiga myndigheter. Och därför fungerar inte staten!  Det finns plus och minus med alla system, men vårt system förutsätter myndighetschefer som inte vill träda in i politikens ställe. Anders Danielsson lämnar nu äntligen som chef för Migrationsverket. En röd propagandist. Och på sin nya post kan han ju verka fullt ut i den rollen. Och jag kommer inte ens i närheten av att ge en enda krona till Röda korset. Var det inte förresten där som sossen Veronica Palm skulle bli ordförande?
Danielsson har lett en myndighet som kanske bedömt 40% av antalet vuxna som minderåriga. En myndighet som uppträtt nonchalant mot kommunerna. Som dissat kommunalråd. En myndighet som tvingar små kommunerna att använda check kredit för att man inte betala sina åtaganden. Danielsson satt förrförra sommaren bredvid mig ( han visste inte vem jag var ) och hade kritiska synpunkter mot kommunerna för finsk TV. Att oppositionen inte kritiserar Danielsson och Migrationsverket säger allt om läget i Sverige. Var finns oppositionen i riksdagen? Väldigt snälla kritiska kommentarer i TV från Johan Forsell (m). Dock alltid nåt.
En annan röd propagandist sitter kvar. Ett tag till. Rikspolischefen. Som heller motarbetar sd än brottslingar.


Gått till Prins Eugens Waldemarsudde och tillbaka.


Och hustrun sitter på tåg som är försenat. Tror att tågen i Pakistan är punktligare. Är dock ej helt säker på det sista.


Men Stockholm är världens vackraste huvudstad. Och Stockholmarna är trevliga och serviceinriktade.


Har fått en föredragning om den s k hotfulle 55-åringen i Växjö. Lagarna är inte på myndigheternas sida. Så kan man sammanfatta det hela.


Anna Tenje har slitit och vänt på alla stenar.


Bo Frank
Stockholm 20160916