söndag 8 maj 2016

Oförskämt! Torrrt och nyhetstorka!

Har haft det så oförskämt bra senaste dagarna så att jag nästan får dåligt samvete. Struntar dock i alla opinionsundersökningar. De går upp och ner och det är valdagen som räknas. Som AKB sa häromdagen. Kul att kd gjort ett skutt uppåt.
Ägnade fredagen åt sociala aktiviteter, diverse sjukbesök och liknande. Och sent på kvällen satt Per Schöldberg och slet med budgettexter. Tillsammans med Anna Karlsson och vår nye politiske samordnare, Andreas Wilson. Åt lunch med mamma på ett "arabiskt" ställe på Kungsgatan mitt emot Almi. Bra mat och väldigt trevliga ägare. Mammas idé som går förbi där varje dag.


Körde lördag morgon till H-borg. Tog båt/tåg över till Louisiana. Tredje besöket på 10 mån. Nu en otrolig utställning om modern konst som förvillar synen. Eye attack! Och annan ny konst. Och våra favoriter. Giacomettis spretiga gubbar som alltid hälsar en välkommen. Dansk frukost med "den lille" i solen med utsikt på ett glittrande hav. Så vackert. Skulle gärna bo i ett hus utefter Strandvejen. Mötte många Växjöbor!!  Promenad i Helsingör. Och dit har ju alla råd att ta sig!
Checkade in på hotellet. Gick en mil fram och tillbaka på norra strandpromenaden. Kunde tro att man var i Beirut!! Arabmusik, vattenpipor, grillning, stoj och glam. Men verkade trivsamt men ovanligt! Kontraster att blonda topless när svarta slöjor. Inga kommentarer i detta läge. Myller av människor och ett Sverige som går mot varmare tider i alla avseenden. Gick ner till hotell Marina och den snälla personalen trollade fram ett bord vid vattnet trots att vi ej bokat. Samtliga Elite-hotellen i H-borg har hög servicenivå. Vet det efter många boenden under årets lopp.
Gick tidigt i morse samma promenad. Såg ut som Växjö efter en helg. Skräp över allt. Sverige har aldrig varit skräpigare än nu. Det finns många orsaker! Värmen kom. 20 grader redan innan lunch! Skulle kunna tänka mig att bo där också!!


Lunch hos Lunds bästa och enda nytänkande kommunalråd, Philip Sandberg. Hustruns son. En helt underbar familj.


Hemma. Diverse jox. DFF-tjejerna kommer att lära sig att ta för sig. Har spelat mot blåbär tidigare och det är det som märks nu. Och Öster gjorde sitt.


Snart sen middag på vår numera välansade uteplats mitt i stan. I morgon går färden till Borgholm. Har glömt bort hur många budgetberedningar vi haft där, men tror jag tog initiativet. Kommunen har de senaste 40 åren haft budgetberedning på annan ort för att kunna tänka större och bättre. Förr höll i på en vecka. Och beslutade hur många blyertspennor  och skrivmaskiner som skulle köpas in på varje förvaltning. Nu går det på två dagar. Förr var det tjänstemannastyrt och nu äger politiken budgetprocessen sedan några decennier. Det kommer att gå bra.


31 maj presenteras budgeten av Blågröna Växjö.


Så beslut i fullmäktige i juni!


Ser i media att en kommun kanske skall söka statsbidrag för en lekplats. Nyhetstorkan har inletts.
Växjö 20160507


Bo Frank