torsdag 12 maj 2016

Eländes eländes elände - men Växjö kvar på toppen! Nytt flyktingboende!!

Det är inte lätt för SmP när det går bra för Växjö. Den som letar på nätet kan hitta ett inslag från Partaj från 1969. Som heter Eländes eländes elände. Kom att tänka på detta. Och det går alltid att hitta en professor som styrker den tes man avser att driva. Andra professorer sätter ihop rankingar och anser att de speglar verkligheten eller hur människor uppfattar verkligheten. Nöjda medborgare finns sällan bland nyhetsreportagen. Och SmP:s linje är att bara de rankingar som är ofördelaktiga för Växjö är något att bry sig om.


När tänker SmP börja marknadsföra sig som en dålig tidning??? Och sluta framhålla medarbetare som gör nåt bra?


SmP har gått igenom pressmeddelanden. Vilken organisation i världen kommunicerar inte ut positiva saker? Pressmedelanden är bara en bråkdel av den kommunikation som sker till medborgare dagligen!  Växjö ligger sannolikt i topp också när det antalet medborgarmöten av olika slag!!! Tror vi skall börja hitta en ranking för det också!


Skulle vi inte stapla bra rankingar på varandra och sluta bry oss skulle SmP anklaga oss för att inte ta till oss hur vi ligger till jämfört med andra kommuner. Och bland kommunens budgetmål är för den delen få av dessa kopplade till rankingar!


Nu tänker jag bara positiva tankar resten av dagen! För det ingår i ett gott ledarskap. Inte bara att jaga elände. Som vår kommunchef säger varje dag. Bra kan bli bättre!


Solen skiner. Men det blir väl snart regn. Eller hur!!!

Hade faktiskt inte koll på att årets mest prestigefyllda ranking skulle släppas idag. Med en professor bakom som SmP åberopar när det passar! Fokus,  här är bäst att bo! Växjö fortsätter att ligga i topp. Det har vi gjort alla år sedan denna jämförelse började. Trots förändring av variablerna!
Det skall bli intressant att se om detta överhuvudtaget nämns av SmP i morgon. Denna undersökning återges av alla andra media i Sverige, så det går inte att hävda att den saknar redaktionellt värde!!! Och Växjö ligger som vanligt före de städer vi brukar jämföra oss med. Ser denna mätning som ett gott betyg på alla medborgare, företag, universitet och kommun. Och faktiskt på mig själv som tar allt detta på stort allvar.

Läser i SmP att Växjö får ett nytt flyktingboende. Brukar veta allt innan det kommer i media utom dessa saker! Och fått veta på Brå idag att antalet poliser i Växjö minskat rejält de senaste åren. Kommunen har via mig och Per Schöldberg ånyo ställt frågan om vi får skjuta till mer pengar för fler poliser!?? Räknar med att få ett nej igen.

Polisbristen är Växjös viktigaste utmaning!!!
Uppdaterad
Bo Frank
Växjö 20160512