lördag 23 april 2016

Uppdrag granskning, PEAB, Sverigeförhandlingen och om knådning i politiken.....

Jodå. Kung Lear var en väldigt modern uppsättning. Marie Göransson lyfte föreställningen. En skådespelare som kan frasera, tala tydligt och som gjorde en trovärdig rollgestaltning. Däremot en skådespelare bröt så illa så jag knappt hörde vad han sa!
Såg reprisen av Uppdrag granskning. Dags för Växjö kommun att se över våra relationer till PEAB.  Bra att vi inte bett dem vara med på något av våra seminarier kring byggande i Almedalen. Vi får ta en generaldiskussion i kommunkoncernen om hur vi vässar vår upphandling. Vi har tidigare i Växjö fått indikationer vid några byggen att allt inte stått rätt till. En annan fråga som förhoppningsvis blir en föremål för Uppdrag granskning, förr eller senare, är Sverigeförhandlingen. Kommunen har tagit fram underlag som visar att förhandlarna överhuvudtaget inte brytt sig om att analysera insänt material. Av det skälet har inte heller några analyser lagts ut på deras hemsida som utlovats. Den som granskar Sverigeförhandlarna framöver kommer att upptäcka att det i förhållande till projektets omfattning aldrig tidigare slarvats så mycket i en offentlig utredning. Eller heller inte arbetats så snabbt i förhållande till omfattningen av frågeställningen. Seriösa tjänstemän som arbetar med detta är chockade. Och frågan är hur länge Trafikverket kan tiga med den kunskap man besitter om denna utredning.
Fortfarande genomförkyld och hostig. Har inget offentligt åtagande i morgon, men nästa vecka kan inte vara mer fulltecknad med olika möten, presentationer, konferenser och diverse aktiviteter.  Det är som om allt händer samtidigt nästa vecka! Har turen att vakna upp vid vatten igen. Ser Fyrisåns blanka vattenspegel. Skall ta mig hem till Växjö idag!
Hoppas det går bra för DFF. Och Öster.


Det annonseras om nya konserter runt om på jorden på Paul McCartneys hemsida. Det förefaller kört för Sverige. Men från Stockholm kan man åka t o r Berlin med inträde och hotell för 5000. Någon enstaka gång önskar jag att jag bodde i Stockholm.

Har fått frågan om om "knådning" förekommer i vårt parti och om jag råkat ut för det med tanke på min frispråkighet. Nej, jag har inte råkat ut för det. Kanske för att ingen skulle våga! Däremot förekom det under den förra partiledningen mängder av interna mejl om vad som är partiets linje i känsliga frågor. Och att man gärna får prata med presstjänsten om man är osäker. Och det är ju oantastligt. Men tystnadskulturen i flyktingpolitiken var påfallande. Liksom hur snabbt nästan alla ledande politiker nu hyllar vår nya linje. Har råkat ut för en partisekreterare som varit mycket tydlig på vad man får säga och inte under en partistämma. Och det är väl ändå inom rimlighetens gräns!? Känner också igen det som mp råkat utför. I ivern att vara positiv mot människor från andra kulturer har det normala filtret blivit mer grovmaskigt. En tradition av svensk snällism/aningslöshet!

Bo Frank
Uppsala 20160423