torsdag 21 april 2016

Om mp, m och miljön....Och välkommen Anna Kinberg Batra

Ett lärorikt lunchmöte igår på Rotary. Och välbesökt. Biskopen berättade med klinisk skärpa om sitt första år. Och så Björn Söderberg och Nepal. Denna fantastiske entreprenör, humanist och idealist. Dags för något kommunalt pris. Förtjänt Växjöbo!? Hedersbelöningen. Skall be Monica Sandberg notera detta. Buss till Halmstad. Asylsökanden, skolungdomar och personer utan bil. Vandrade runt en timme kring Nissan i sol. Pratade med folk. Frågade dem  vad de tyckte om kommunen och politikerna. Sånt är alltid intressant. Till det vackra biblioteket med fyra ben i Nissan. Lite fika med Klimatauktion Halmstad. Så ett välbesökt möte där jag var dragplåstret. Näst intill fullt. Pratade i en timme och tio minuter. Hade en del pp. Fick ett litet klistermärke som tack för att jag lagt nästintill en dag på detta. Gick förbi McDonalds och fick med mig en cheeseburger. Sätter mig aldrig ensam på lokal i Sverige. Känns fattigt rent psykologiskt. Har vissa inskränkningar. Går aldrig på badhus/simhallar.
Öl i baren på Hallandia. Tur. Rum mot Nissan. Älskar att se vatten. Helt OK hotell.
Flyg till Bromma. Frukosten på hotellet var lika överaskande som DN:s liberalröda ledarsida. Och flygplatsen i Halmstad måste vara Sveriges sunkigaste. Hade glömt bort hur det såg ut. Flygbuss till Cityterminalen. Tåg till Uppsala. Äpple och banan till lunch. Och SvD och DI. Gick direkt över gatan och fick biljetter till Kung Lear ( med Marie Göransson ) tills i morgon. Till Klimatkommunernas årsmöte. Enda moderaten där. Säger en del om m och om mig. Många moderater känner sig bortkomna i dessa sammanhang.  Måste också i ärlighetens namn säga att jag är som vanligt i dessa sammanhang, i Sverige och i Europa näst intill den enda kommunen som representeras av en KSO. Växjö har sedan 1991 varit den enda kommun i världen där kommunledningen haft det yttersta ansvaret för miljö- och klimatfrågor. Jag tar för mig. Som Sveriges i särklass grönaste kommunalråd!! Gillar alla dessa miljömuppar som vill väl. Och vad vore världen utan idealister som inte styrs av kvartalskapitalism. Till m går man in för att utföra ett jobb. Och så går man när jobbet är klart. En f d minister! Finns samma sak hos s.  Fick mejl om att Åsa Romson vill ha mig med på ett möte i nästa vecka. Trots min välkända syn på flyktingpolitiken - som  numera är hela partiets. Undrar när miljöväckelsen skall nå vårt parti? Och när konsekvenserna av vårt flyktingmottagande skall nå mp!? Skall prata miljöfrågor i denna del av landet i slutet på denna vecka. Missar vår stämma och AKB  på lördag. Varit inbokad sedan länge. AKB skall vara välkommen till Växjö. Ingen partiledare tidigare har begärt in så mycket info om läget i länet och i kommunerna. AKB kommer till Blågröna Växjö där mp är med och leder utvecklingen. Växjö är topp på alla rankingar. Från företagsklimat till Fokus och HBQT.  Vi storsatsar på miljö, kultur och attraktivitet. Sånt som leder till nya och växande företag. Vi lägger merparten av nya resurser på skola och utbildning. Våra blågröna ordföranden är på topp. Anna, som tar över efter mig ( inom 25 år ) har fått igång vår nya utbildningsförvaltning på ett lysande sätt. Kommunalrådskollega. Catharina, Sofia, Ulf, Benny, Sigge, Christer, Anna H och andra lyser i sina ordf uppdrag. Och vi har Sveriges vassaste ordförande för hela paketet av Arbete&Välfärd&Vuxenutbildning! Oliver!! Alla blågröna ordföranden gör ett bra jobb! Välkommen AKB till ett Sveriges bästa kommun.


Checkar in på Upplandia. Måste dra på nytt klimatmöte och prata. Kommer säkert på mera. Det blir tillägg.


Denna vecka lär väl bli ihågkommen för babyglädje. Carl Philip och Sofia är underbara företrädare för en modern kungafamilj och för svenska folket. Och vi kommer att minnas att mp:s mediaflyt och ständiga medhåll i media kanske bröts!?


PS Lib vill nu har fler nya poliser än m. Och Fredrick Federley vill ha en klimatfond i EU för företagens klimatomställning. De stora partigrupperna i EU är driver ingen bra miljöpolitik. EU subventionerar kol, olja och kärnkraft och motarbetar förnyelsebar energi. Tror både USA och Kina kan gå förbi Europa. Hoppas man kan i Sverige kan göra som Växjö. Vi har varit överens mellan partierna i alla miljö- och klimatfrågor sedan 1991. Och därför har vi blivit Europas grönaste stad. Tuff uppgift för vår egen Johan Hultberg att få fram en trovärdig miljöpolitik på central nivå i vårt parti DS
Bo Frank
Uppsala 20160421