lördag 9 april 2016

Stolt

Har suttit två dagar på bokslutsgenomgång med kommunens ledande politiker och ledande chefer.  En föreställning som regisserats av vår utvecklingschef Anna Karlsson. Är imponerad över allt som uträttas med den budget vi har. Och vi ligger högt i jämförelser med övriga kommuner. Den stora utmaningen framöver är att rekrytera rätt personal. Och vi är fortfarande en attraktiv arbetsgivare. Det i särklass största problemet har de mindre kommunerna som inte kan välja och vraka på samma sätt som vad vi fortfarande kan. Vi behöver fortlöpande anställa ett par personer varje dag.....
Budgetförutsättningarna för 2017 ser hyfsade ut. Lite beroende på vad som kommer ut regeringens budgetproposition. Den tyngsta och mest ökande posten är kostnaderna för flyktingmottagande. Vi har haft 11 år av överskott så det skall nog kunna gå att utöka kommunens budget utan skatteökning. För 2015 har också intäkterna varit något större än utgifterna. Duktiga chefer och motiverade medarbetare är nyckeln till framgång! Jag kan ärligen säga att 95% av alla kreativa och nya tankar som tänks kommer från blågröna. S har dessvärre fastnat i ett stim av gnäll och felfinneri även om ju det delvis är oppositionens uppgift. .


På de Lux med några litauer. Hustrun åkt till Lund. Hem och läser och läser. Ser att jag finns med i senaste numret av Svensk Natur också. Kan meddela att jag hitintills redan är inbokad som talare på tre workshops i Almedalen! Och det kommer förmodligen att bli fler förfrågningar än jag klarar av! Läser ännu en begåvad ledare av Tove Lifvendal. Om varför de friskaste människorna är de sjukaste. Regeringen saknar dessvärre insikt. Och sjukskrivningar ökar alltid när sossar styr och då bidrag är viktigare än arbete.
Skickade in en sommarspaning till SmP.


Vaknar upp och ser klarblå himmel. Läser i SmP att de som mest laddar ner Beatles är amerikaner, engelsmän, mexikaner och svenskar....Hade kunnat gissa att Mexiko skulle ligga i topp. Man hör Beatles över allt. Och de finns radiostationer som spelar Beatles dygnet runt. På mors dag 2010 bjöd borgmästaren in Paul McCartney som spelade inför ett antal hundra tusen människor på världens näst största torg, Zocalo. Varpå PM drog fullt hus två dagar i rad på Olympiastation...
Det finns en grej på nätet där man kan se PM spela Obladi Oblada med en lokal mariachiorkester! Otroligt! Skall nu ägna denna helg åt något jag starkt ogillar. Trädgårdsarbete under tvång!!! Usch!
Är hellre på jobbet!


F ö anser jag att hyresgästföreningen i Växjö är det största hindret för utveckling.
Växjö 20160409


Bo Frank