onsdag 13 april 2016

Lycklig av att se hav - regeringens budgetproposition

Har säkert bott på Marina Plaza i Helsingborg 20 gånger! Alltid lika härligt att få ett rum ut mot havet. Set Rådhuset, lilla färjeterminalen, ut över sundet bort till horisonten och över till Danmark. i kom god i tid.  Gick den fina strandpromenaden en och en halv timme norrut tillsammans med Åsa Karlsson Björkmarker. Deras trädeck är mer påkostat än vårt och förmodligen mer hållbart. Sibirisk lärk! Trevlig middag med beredningen. Värst vad Luleå åkte på storstryk!
Idag presenterar regeringen budgetproppen. Alla pengar går till konsekvenserna av vårt extrema flyktingmottagande. Fast olika falla lotterna. Migrationsverket får 30 miljarder och polisen 0,25 miljard!! Polisbristen är vårt största samhällsproblem idag jämte flyktingmottagandet. Vi lånar också pengar för att klara detta. Och fler människor betalar statlig skatt. Regeringen skjuter kostnaderna på kommande generationer. I TV sitter en s k privatekonom som inte har en susning om kommunal ekonomi! Och TV påstår att barn som fortfarande har en "flourtant" får mindre hål. Man kanske menar färre. Fick igår också officiellt besked om att ett privat företag vill göra om hotellet vid Fagrabäck till flyktingförläggning. Detta har varit på gång en längre tid! Kommunen kommer också att börja tillämpa nya regler för upphandling av s k sociala företag.
Nästa vecka kommer också kommunen att presentera vårt program i Almedalen som innebär en dubblering av antalet workshops!  Vi har också en smart taktik för att synas mera. Vi skulle med lite flax kunna bli en av de kommunerna som syns mest. Däremot lägger vi inga pengar på dyra annonser! Hela vårt upplägg är lowbudget i första hand genom att hitta billigt boende. Alla våra kostnader kommer att redovisas transparant och öppet.


Bo Frank
Helsingborg 20160413