lördag 16 april 2016

Får jag lov?

Hostade och snörvlade hela fredagen och var inte på mitt soligaste humör. God lunch på de Lux. Gräddhyllan var fullt. Sista besöket för dagen var en synnerligen trevlig och vältalig dam som lämnade en namninsamling för att få till stånd ett nytt ställe för dans i Växjö. Det är många människor från när och fjärran som åker till f d Folkets Park i Växjö. Och snart är den epoken förbi när det skall byggas där. Skall stämpla in detta brev och namninsamling på måndag när kansliet är bemannat. Kommunen skall givetvis inte bygga nya danslokaler, men vi skall alltid hjälpa till att förmedla kontakter och stå till tjänst med uppslag och nätverka. Inser att många olika grupper av människor i regionen kommer att sakna en epok som varit till stor glädje. Allt ifrån FUB till dansproffs.
Åkte via Blomsterlandet till Blekinge. Bilen full med buskar och perenner. Brasa, läsning och matlagning. Ingen lyckad wok idag. Satte upp en liten lapp vid båtbryggan. Lekstuga/Friggebod till salu. 1000 kr och bortforsling. Visst behov av upprustning!
Uppe när det ljusnar. Och när lilla frun behagar nederstiga från vindsrummet så är kaffet klart. Snyter mig och hostar i kapp. Men det finns sannolikt människor som har det värre.
Magnolians och kastanjen knoppar tävlar om att brisera. Och änder  knallar omkring på gräsmattan tillsammans med starar och koltrastar. De drar upp feta maskar. Mitt rödhakepar tycks ha tagit sovmorgon. Gullvivorna är på g. En förfallen, stor trädgård har sin charm. Liksom en lägenhet vid havet i Helsingborg. Har bokat in oss på ännu en Helsingborgshelg i maj. Med besök på Louisiana. Vi gör det två gånger om året. Njutningen av en dansk frukost med den vidunderliga utsikten och Giacomettis spretiga gubbar och gummor bakom knuten ger en försmak av himmelriket. Och vid speciell väderlek ett bad vid stranden. Idag. Långpromenad. Åka och köpa säckar med matjord, lite halvlyxig mat och nåt spännande vin. Plantera. Klippa gräs och hindra det värsta förfallet. Lilla hustrun står stadigt vid räfsning när klackarna sätts i backen. Och hon säger varje gång att hon är en stadsflicka.... Nog nu med interiörer från vår tillvaro. Tankarna snurrar. Feber? Det är borta, här och nu. Hur det borde vara. Om jag skall se Kung Lear med Marie Göransson i en av huvudrollerna på Uppsala Stadsteater nästa helg? Men nu är nu.


Bo Frank
Blekinge 20160416