söndag 17 april 2016

Kriget redan förlorat, Eva Dahlgren och Ritah Kivumbi

Nu har de redan kommit, Mördarsniglarna. Borde nästan ha dubbdäck året om för att inte köra av vägarna här nere. Första året på flera hundra år som det inte odlas på denna tomt. Inte ens om man är fast boende går det längre att passa på detta otyg! Klippte gräs, planterade 10 buskar med Ölandstok vid en husvägg. Och satte ut nya perenner. De har väl sniglarna snart ätit upp! En "trädgård" mot skogen på ett ha går inte att bevaka. Löste världens fattigdomsproblem genom att köpa peruanska mangos för 40 kr styck. Och ekologiska jordgubbar helt utan smak. Havets Wallenbergare och färsk sparris med vitt från Nya Zeeland. Nya Zeeland har världens bästa vita viner!  Svensk Public Service drivs uppenbarligen av att göra så dåliga program så att folk gör nåt vettigare. Vi läste och spelade kort. DI:s Weekend är underbar. Fin artikel om Håkan Samuelsson. Som till skillnad från diverse 20-åringar med stjärnstatus faktiskt har uträttat något! Njöt Andreas Carlsson i två timmar på P1. En person som gjort nåt!  Han kommer åter till Växjö, från USA, i början på maj för att diskutera ett utvecklingsprojekt. MBA i Tingsryd är stort.
Läser om hur Rädda Barnen sossefierats ytterligare genom ny s-ordförande och andra s i styrelsen. Helt logiskt för en organisation som ser det som en nackdel att fler blir rika! Då ökar ju den relativa fattigdomen. Och samma organisation som är emot åldersbestämning av personer som utger sig för att vara barn. Styrelsearvodena har ökat mer än i näringslivet. Väntar på svar. Media har inte klarat att berätta hur numerären för polisen utvecklats i länet de senaste åren. Har tillskrivit olika instanser, lokalt, regionalt och centralt för att få veta. Har fått ett prel besked att det är svårt att veta. Men kommer att hålla er informerade. Säger det igen. Polisbristen är Sveriges allvarligaste problem. Och att hålla motivationen uppe. Och därtill ingen riktig polis som rikspolischef. En röd karriärist. Men å andra sidan. Nu kan det väl bara bli bättre. Och känner förtroende för de poliser jag träffar lokalt.


Svenska politiker på riksplanet fortsätter att vara blåögda inför de stora sproblem vi står inför. De är för långt ifrån de kommunala verkligheten. Skall utveckla detta i ett debattinlägg framöver. Många frågar sig varför inte oppositionen reser misstroendeförklaring mot Kaplan. Skälet är mycket enkelt med svensk politisk logik. Han anses göra med skada för s om han fortsätter! Öster lyckades i alla fall ordna ett poäng. Och skall heja fram tre åt DFF idag. Men först ännu en repa i trädgården innan regnet kommer. Nästintill att jag börjar gilla att fixa och dona. Om inte bara uppgiften kändes som ett överhängande tvång. Och att det aldrig blir klart. Märker att i vart fall rödhakarna uppskattar det jag gör. Och i morgon börjar äntligen arbetsveckan! Har ännu en omväxlande och spännande vecka framför mig. Världens roligaste jobb.


PS Hör Eva Dahlgren på radion. Ny platta efter 9 år. ED berättar att det var Beatles/John Lennons Strawberry Fieldfs som förde in henne på musiken.... Har den som ringsignal på mobilen. Det minns flera mixade varianter. Giles Martins mix av denna låt på skivan Love, är nästintill bättre än ursprungsvarianten.  Evas Efva har dessutom en Beatleskollektion av smycken.... Finns att köpa i Växjö på Storgatan..... DS


PS PS Genomförkyld i underställ på Myran. Kass gräsmatta! Hoppas på konstgräs snarast! Som Gunnar Storbjörk sa idag, tänk om de flesta lag någon gång fick spela en hemmamatch på Myran!! Det blev inte tre poäng, men kunde ha blivit. Inte ett dugg orolig för fortsättningen. Men tjejerna måste bli lite tuffare och ta för sig mer! Och som väntat var Ritha behållningen. Dessutom ett litet sociologiskt fenomen. En hel del svarta tjejer i slöja jublade när hon fick bollen! Hoppas de ser henne som en förerbild. Ritah har en egen hejaklack! Som trotsade skitvädret! Tunnklädda. Frös än mer när jag såg dem. Imponerad över SmP som ställd upp med hela sportgarnityret och en alltid lika glad fotograf. DS DSBo Frank
Blekinge 20160417