onsdag 16 mars 2016

På Campus - så göra vi alla om det skall funka men mer eller mindre smart handlag

Gick ut till Campus idag. Fin promenad i makligt tempo för att inte bli för varm. Vit skjorta och slips. Hann stanna och prata med folk på vägen. Möte med Regionala Utvecklingsnämnden. Diskussion om diverse regionala projekt och genomgång av dessa. Man borde omgående slå samman kulturen och den regionala utvecklingen till en enhet. Många samtal och mejl idag från medborgare som vill ha totalförbud för alla raketer i hela kommuner. Också en initierad man som ville vi skulle koppla in Myndigheten för Skydd - och Beredskap. Det finns tydligen speciella handhavanderåd som har att göra med mängden krut. Inte säker på att dessa följs. Detta engagerar folk!
Åt lunch på Campus. Hoppade så in i Earth Week programmet som påpassligt nog var förlagt till Campus denna dag. Bra program.
Gick så tillbaka till stan med ryggsäck och allt. Till regionens moderata gruppmöte. Kvällsmöte. Vad har hänt under dagen? Tydligen har AKB kört över alliansvännerna om att gå in och sänka ingångslöner. Jag avstår från at kommentera detta. Man får välja sina strider. Jag inser att AKB vill vrida detta vapen hur händerna på Löfvén. Lib och c har rätt i sak, men vi vinner inte valet 2018 genom att driva detta. Det vet AKB!  Det finns dessvärre inget parti som har åtgärder för att få in mängder av lågutbildade på en arbetsmarknaden. Nya åtgärder byter namn. Insteg, nystart,  fas hit och dit. Det kommer för många till Sverige för att det skall vara hanterbart med våra generösa trygghetssystem!!! Inget parti pratar klartext.. Inte heller sd eftersom de inte har några lösngar för fler i arbete!!!

Längtar hem till lilla frun. Lite sen mat. Levande ljus.....
I morgon. Ny spännande dag. Rotaryfrukost. Diverse möten. Bjuder mamma på lunch på stan. Fler möten. Lakers!


Om en vecka, packa för att åka till Spanien.


Nöjd med vårt klimat- och miljöarbete. Och vår miljövecka.PS Alvesta igen! Vi har gjort samma sak i Växjö många gånger. Att vi kommunalråd har bestämt vem som skall bli vd i bolag! Men vi har ordnat så att vi vet att styrelsen i fråga tycker samma sak. Om jag nu skall börja lätta förlåten om hur det går till. Och måste gå till om allt skall funka!!! DS


PS PS Gillar mp. Som sätter hårt mot hårt för att regeringen skall betala för vad det kostar för kommunerna att ta emot flyktingar. Växjö vinnare på detta!! DS DSVäxjö 20140316
Bo Frank