torsdag 17 mars 2016

Det finns

bara en sorts tidningsartiklar jag har svårt för. När någon offentliganställd  framställs som mobbad av arbetsgivaren, sparkad utan anledning och liknande. För det handlar nästintill uteslutande om offentligt anställda. Jag har inte svårt för artiklarna i sig men för det faktum att läsaren inte kan få reda på vad som är rätt och fel.  Av den enkla anledningen att de flesta arbetsgivare, vare sig de är offentliga eller privata, har höga etiska krav. Man vill inte av integritetsskäl lämna ut arbetstagarens olika tillkortakommanden. Jag har under många decennier haft exakt kunskap om på vilka grunder ett antal personer sagts upp/avskedats/ingått överenskommelse om att sluta i olika offentliga organ.  Det har handlat om allt ifrån personer som varit mer eller mindre "tokiga" till kriminella och anställda  med grava samarbetssvårigheter som riskerat att en hel enhet kunnat haverera. Det har också funnits "vettiga" personer som inte accepterat en ny inriktning på jobbet!  Det har sannolikt funnits någon eller några personer som jag anser sagts upp på oriktiga grunder. Jag känner till något enstaka fall.  Det finns också anställda som slutar för att göra nåt annat där det kan spekuleras...

Oavsett om jag har kunskap om det som media skildrar eller inte, så är min slutsats att dessa artiklar inte klargör vad som har skett och varför. Och jag läser aldrig artiklar i media där media granskar media om hur man hanterar detta ämne!

Det kommer mer!

F ö. Suttit på Gräddhyllan med mamma idag på lunchen. Skällt på några unga grabbar i en BMW i miljonklassen som kört in på en gågata för att uträtta ärenden. Är inte populär i alla kretsar! Men många trevliga möten.   

Tar mig upp till Tak i morgon vid 17-tiden. Vi kanske ses! Kom och tala om vilken låt du vill vi skall spela!!!

Bo Frank
Växjö 20160317