torsdag 11 februari 2016

Växjö kommun är inte till för alla

Trevligt Rotarymöte. Förr klubb för pampar, nu är vi i klar minoritet. Unga och framgångsrika människor i näringslivet har andra arenor. Däremot många unga och framåt i offentlig verksamhet. Balans är bra.
Mediakontakter. Läste om möte med hyresgäster i SmP. På bilden som speglade nästan hela salen syntes ca 50 personer. Har sammanlagt fått fem kritiska mejl, några samtal och någon fråga på stan den senaste måndaden. Större fråga medialt än i verkligheten. Och sossarnas nej framstår ju som försökt till röstfiske med tanke på hur man agerar i många kommuner i Sverige där man är i majoritet. Och sossestyrda kommunal var väl ingen föregångare med att lämna bostäder till bostadskön?

Möte med kommunmedborgare. Besökte två affärsinnehavare i centrum som ville dryfta olika saker. Grand Samarkand expanderar. Stått i tidningen?

Till Gransholmsgården för en utsökt lunch. Otroligt bra ställe. Men knepigt för både dem och Fresh att ta emot besök med svajigt mobilnät. Jät, Asa m fl. Växjö kommun är inte till för alla ännu. Vi måste jobba på detta. Mer flyg till Stockholm/Köpenhamn och uppkoppling på vår glesbygd är de två mest akuta infrastrukturproblem. Växjö kommun är såldes inte till för alla ännu. Har idéer om detta och Per Schöldberg har ännu fler.

Bra alliansgruppmöte i regionen i Gransholm. Eftersom ingen människa säger att man kommmer ifrån t ex Älmhult i Kronobergs län utan från Älmhult i Småland eller att man kommer från Kronobergs län - man säger Småland - då borde vi i vårt län kaxa till oss och kalla oss för Region Småland oaktat att staten kallar det för Kronobergs län. Småland står för strävsamhet och snille. Vad står Kronobergs län för?

Skulle gått på teater ikväll, men fick höra att det var slutsålt.

Spännande möte i morgon. Interna möten. Möte med Trafikverket och så möte med vår allians i Sverigeförhandlingen. Mycket infrastruktur i morgon!

Folkmordet i Syrien pågår. Vår biskop tycks vara mer positiv än ärkebiskopen till att tala om att kristna är speciellt utsatta. Nu i studio 1. Kyrkan i Sverige har dock väl svårt för att parti för de kristna.

En kommande snackis blir konsekvenserna av de demografiska förändringarna i Sverige. Mellan kön i olika åldersgrupper, mellan olika kommuner och i landet. Politiken är inte förberedd på detta. Kommunsammanslagningar behövs i större utsträckning än regionsammanslagningar.


Bo Frank
Växjö 20160211