söndag 14 februari 2016

Politiken lever i den drömvärld

Det går inte en dag utan att man läser om bråk och slagsmål på flyktingboenden och s k HVB-hem. Om förhärdade brottslingar som inte utvisas ur landet med motivet att de rotat sig här. Den egentliga förklaringen är ofta att myndigherna inte klarar att verkställa utvisningar. Sensmoralen. Håll dig undan och begår du brott riskerar du inget. Sverige håller på att bli ett land för brottslingar. Polisen vittnar allt oftare om områden i Sverige där man inte förmår upprätthålla lag och ordning. Och dessa problem kommer att växa i omfattning.

Förr auktionerade man ut barn till dem som bjöd lägst. Idag har handeln med barn blivit den mest lukrativa branchen.Våra skattepengar går t o m till kända kriminella som inte kontrolleras av myndigheter, som är utsatta för en enorm press.

Vi ser dessvärre bara toppen på ett isberg. Polisen i Sverige är extremt underbemannand och effektiviteten i samband med omorganisationen är inte på topp. Skulle Sverige ha det genomsnittliga antalet poliser i EU skulle vi ha 50% fler poliser. Denna underbemannig existerar samtidigt som Sverige har EU:s högsta flyktingmottagande. De dumma svenskarna har inte ens förmått att åldersbestämma de ungdomar som kommit hit. Rädda barnen, läkare och socialister har i skön förening tyckt att det är oetiskt att ta reda på hur gamla de är som skall få skydd i Sverige och få adekvata boenden. Nu kan 20-åringar blandas med barn och utöva skräckregemente på olika boenden. Vi är bara i början av skrämmande rapporter om detta. Polisen kämpar. Domstolsväsendet vet jag inte riktigt vad de sysslar med. Men stora delar av det politiska Sverige har ännu inte vaknat för det som pågår.

Nästa "branch" som kommer att granskas under lupp är s k gode män. Det finns idag personer som har så extremt många uppdrag så att man kan fundera på hur man klarar jobbet med att fullgöra sitt uppdrag. Många offentliga system är nära kollaps och normala regelverk är satta på undantag.

Det bästa som hänt i Sverige under det senaste året är att media nu ganska öppet och ärligt beskriver verkligheten med den svenska flyktingpolitiken. Och det är inte bara kriminologer som sätter agenda. Enligt dem är ju egentligen ingen ansvarig för någonting, det är är oftast samhällets fel. Om man skall generalisera och överdriva en del.

Sverige har aldrig haft så vuxna i andel av befolkningen som inte har den utbildning/behörighet som behövs. Sossar och LO anser att bidrag och långvarigt utanförskap är bättre än att nya jobb tas fram med en lönesättning under kollektivavtalets lägsta lön. Jag anser inte att Sveriges framtid är att bli ett låglöneland. Det handlar inte om det. Men vad är det för fel med att en person som t ex står på Maxi och packar ner varor får 65% av lägsta lönen. I ställer för att vänta 10 år i utanförskap kommer man genast in i en arbetsplats/språkgemenskap. Sossarna kommer att tvingas till omtag efterhand som det s k utanförskapet växer.

Växjö är dock en fantastisk plats på jorden, dock inte utan problem. Gick på stan i fredags em och pratade med folk. Människor tycker att det är en föränderlig värld. Jag får ofta vädigt bra samtal och hög uppskattning. Dock mötte jag en vresig äldre sosse. Ni gör så att bara rika kan handla i stan och alla andra får åka till Grand Samarkand! Och vad svarar man på det?

Kortspel hos goda vänner i fredags. Ett chilenskt par, några av våra bästa vänner. Som jobbade från dag ett de kom till Sverige. Dubbla jobb!

Höll Beatlesföredrag på pensionärernas hus lördag morgon. Körde så till  Lund för att vara barnvakt åt plastbarnbarn. Underbara flickor. Tre och ett halvt och 10 månader. Hann också läsa i kapp en massa. Allt ifrån Fokus till Svensk Natur.

Växjö sticker också som Sverges idrottstad. Friidrottseliten samlad. Han morsa på Angelica Bengtsson på Teaterparken vid lunchtid i fredags och önskade lycka till. Känner mig delaktig, inte i resultaten, men i tillkomsten av Arenastaden.

Underbart att vakna med en treåring som väcker en. Och tålamodsprövande med en tiomånaders som drar blixtlås för munnen när grötskeden närmar sig! Men man har ju "gått igenom" det också. En skillnad nu från då. Förr hade barnen, inklusive egna barn färre leksaker. Och det fanns inte i hela huset,  precis över allt.

Drar snart till Växjö. Middag för våra kinsiska studenter. Och en del annat. Och i morgon bitti, ja ni läste rätt, moderat kampanj på stan. Full fart som vanligt.


Lund 20160214


Bo Frank