onsdag 10 februari 2016

Olaga hot och champagne hemma en onsdagskväll......

Fantastisk dag. 600 personer i Münchenbryggeriet på ett klimatmöte ordnat av olika myndigheter. Fick skryta för tre ministrar om Växjö. En fröjd att höra Johan Rockström och Anders Wijkman. Den sistnämnde har lyckats att få ihop en enig miljömålsberedning och förslag på en ny klimatlag som skall vara ett ramverk för sänkta utsläpp. Johan Hultberg fick beröm av Wijkman när jag pratade med honom. Per Bolund imponerade stort. Vilken kunnig och smart minister. Träffade många glada miljöpartister som hyllade det blågröna styret i Växjö som ett föredöme. Sken som en sol i kapp med Cheryl. Dessvärre nästintill kemiskt rent från ledande moderater i Sverige. Säger en hel del!

I Växjö går studentkårens ordförande åter armkrok med vänsterpartiet och tycks tro att studentlägenheter försvinner om det inte ägs av kommunen. Och hotar kommunen med uteblivet samarbete om man inte följer hans politiska agenda. Har aldrig varit me om nåt liknande. Det är ju som att skjuta sig själv i foten. Det drabbar ju bara Linné och studenterna om en ordförande börjar hota kommunen med stopp för fortsatt samarbete.

Hem. Hustrun vann ett vad. Fick fixa sen middag och öppna en flaska skumpa som låg och väntade i kylen. Diverse möten hela dagen i morgon. Till radion efter Rotaryfrukost och så till Smålandsnytt. Det blir väl samma tema som ovan. "Hotet" från studenkårens ordförande. Har mött 39 ordförande i studentkåren under min tid som politiker i Växjö men aldrig upplevt något liknande. En uppsättning "lockade" kommunen att sätta in mångmiljonbelopp på att rusta upp de nuvarande stallarna som en gåva till studenterna.
Vi ger idag stöd till mängder av aktiviteter som kåren driver.


Bo Frank
Växjö 20160210