torsdag 18 februari 2016

Bönerum och Inga mutor (s) - SmP och Smålänningen

Otroligt möte med Expansiva Växjö idag på morgonen.På Fort Nox Arena!  Ungdomar och åter ungdomar som visar på att vi klarar framtiden. Men också att kommunen jobbar rätt. Med bredd och elit. Elitsatsningen med högstadium på Teknikum kommer att bli en Sverigemodell. Och ungdomsföretagarna blir bra folk oavsett om det startar företag eller ej. Är lycklig från tånaglar till hjässa efter morgonens seans.

På kommunen. Möte med Öppen kanal. Medarbetarsamtal med moderat ordförande och promenad runt två sjöar. Träff med några ungdomar i Araby. Det är ett hårt liv. Rädda varje dag för att bli slagna och av med sina mobiler. Ryktesspridning om händelser i Bergunda. Balansgång med vad man får säga. Ellingfors bra på radion i morse. Det jag vet säkert. Vi i kommunen måste förbereda på att världen och Växjö inte utvecklas mot Bullerbyn eller Saltkråkan! Krishantering kommer att bli vardagsmat. Dessvärre. Politiker är som alltid ansvariga för det som sker. Inte för varje indivuduell handling som mäniskor begår. Men det går att riskmaximera och riskminimera en samhällsutveckling.

Alla goda krafter oavsett etnisk utsprung behövs för att skapa det goda samhället. Ett sekulärt samhälle. En rekor i Ljungby måste hävda att det p g a utrymmesbrist inte går att ha bönerum på skolan. Svenska skolor skall inte ha bönerum även om det är 10 klassrum lediga. Punkt slut!

Har bara suttit en timme och funderat på budget 2017. Budgetutrymme och utmaningar. Blågröna fixar,  klarar detta. Något eller några kärva år. Men vi har ökat kostnaderna/välfärden i Växjö det senaste decenniet med ca 1 miljard samtidigt som vi fått nästan lika mycket i överskott!  Och oppositionen försöker göra trovärdigt att vi kör ekonomin i botten, att verksamheten inte fungerar och att det alltid behövs högre skatt på allt som rör sig. Kommer att tänka på Beatles. George Harrisons låt Taxman som släpptes nästan exakt för 50 år sedan. En av de bästa framtädanden GH gjorde med denna låt var ett liveframträdande i Japan med Eric Clapton. Bara att hitta på nätet! Genial text av GH!

Let me tell you how it will be
There´s one for you and nineteen for me
Cause I´m the Taxman
Should five percent appear to small
Be thankful I don´t tak it all

If you drive a car I tax the street
if you try to sit, I tax your seat
If you get to cold I tax the heat
If you take a walk I tax your feet

Don´t ask med what you want to do( Taxman Mr Wilson)
If you don´t want to pay some more (Taxman Mr Heath)
Cause I´m the Taxman
Yeah, I´m the Taxman

Now my advise for those who die
Declere the pennies on your eyes
And you´re working for no-one but me,
Taxman.


Beatles och Astrid Lindgren? Beröringspunkter? Du är smart som läser detta och fattar! Sagan om Pomperipossa! Där Astrid Lindgren beskrev hur sossarna lät henne betala mer skatt än vad hon tjänade! Samma som sossarna i England under 60-talet!!

Till slut. Är i riktigt bra form idag. Citat från mitt husorgan GV, senaste numrert!!

Inga Mutor (s)

"Tanken att en socialdemokrat skulle muta en annan dylik är helt absurd. säger hr stadsrådet J Eriksson (S)  i en kommentar till aktuella händelser å riksplanet. - Inom Rörelsen är vi som en stor familj, vare sig vi tillhör Partiet, LO, KF, ABF, Folksam eller Sweedbank, och vi strävar alla mot samma mål utan särskild påverkan. - Närmast kan man jämföra med kyrkan där ju Fadern, Sonen och Den helige ande är olika väsen, men samtidigt ett och får förutsättas hjälpas åt vid behov, utan tanke å egen vinning, tillägger hr E".

En annan notis"ETT FEMTAL

personer har nu gått ur grönköpingsfacket , sedan uppgifter förekommit om att, vid den lokala fackklubbens senaste styrelsemöte å Stads backficka, skulle ha förekommit alk-h-lförtäring, vartill herr kypare Lantz hade roat de båda kvinliga styrelseledamöterna med genom att uppträda som s k hanbunny( kaninherre) . Herr fackordf T. Lundbklad meddelar, att han inte längre har något förtroende för dessa f d medlemmar, och att han skulle ha uppmanat dem attt lämna facket, om de inte redan gjort det"

För er som kan GV kan kostateras att under de 100 år som tidningen funnits har sittande regering alltid varit måltavla nr 1. I det senate numret får dock de moderata ledarna i Grönköping veta att de lever. Godsägaren och svinuppfödaren Brylén och fabrikören Östberg som tillsammans med den lokala sparbanken ordnar fina jakter. De flesta partier gisslas på ett smart sätt.

Prenumerera! Endast 549 kronor för ett helt år!
PS, Var på möte i veckan där jämförelsetal mellan 7 av länets 8 kommuner presenterades. SmP valde att ge en rättvisande bild som speglade länet. Smålänningen valde at välja tre kommuner som framställdes på ett helt okritiskt sätt som näst intill bäst i världen. Kommuner som sammanfaller med tidningens spridningsområde. Kul att se så olika redaktionella bedömningar av samma ämne. Och exakt lika dant behandlade dessa media samma händelse för ett år seden. DS
Trevlig helg!


Bo Frank


Växjö 20160218/19