söndag 17 januari 2016

Skicka ut missing people

Löfvén har varit osynlig under en längre tid. Och LO:s ordförande som är pigg att kommentera det mesta, syns inte till. Dags att skicka ut missing people!
Och borde inte staten hålla en utrikesminister med en tjänstebostad där ministern i fråga kunna avhandla diplomatiska spörsmål utan att blanda in ett rött fackförbund?

Tog lokalbussen till Puerto Rico igår. Gick till Amadoresstranden och tillbringade dagen där med goda vänner.
Hem sent och åt hotellets läckerheter. Valde bufférestaurangen som hade en omfattning av fem stora svenska julbord i antal rätter. Och eleganta kypare stod på pass med vinflaskorna.
Hotell är intressanta sociala fenomen. Vad gör alla dessa människor till vardags? Hur bor de hemma? Vad händer på rummen? Vad döljer sig bakom de ganska många ensamma människor som åkt själv? Försöker att inleda samtal med några av de ensamma. Har svårt att se dem. En och annan kanske trivs med det!?

All the lonley people, where do they all come from? ( Eelenor Rigby)

Hotell borde vara perfekta deckarmiljöer.

På vårt hotell bor det mest tyskar och engelsmän. Slipper otrevliga ryssar. Vi tillhör de yngre gästerna. Vi störs över att det även på detta hotell slinker in karlar i linnen på lunchen. Noterar som alltid hur kvinnor gör sig fina på kvällen, medan många karlar ser ovårdade ut, som de slutat bry sig den man är tillsammans med. Som min fattiga farmor sa, man skall vara hel och ren! Svenskar klär sig sämst.  Och då handlar det inte om att det behöver vara dyrt. Men helt och rent!

Min farmor och farfar kom som längst till Helsingör med någon bussresa för att handla kassarna fulla med smör och margarin, skinkburkar, tobak och annat!

Hotellets artister är skickliga. I den stora foajén sitter alltid en person vid flygeln och det går inte att sita en minut utan en elegant kypare vill truga på oss en drink. Trots tillgång till fri sprit i princip dygnet runt har vi ännu inte sett en enda berusad person. Och själva stiger vi upp vid 06.30 varje morgon. För min del något senare än hemma.

Gran Canaria. Har alltid åkt mycket. Har säkert varit här 15 ggr!? Närmsta ställe med sol så här års. Det är faktiskt helt OK! Och till och med mycket bra om man vet var man skall ta vägen på ett prisvärt sätt. " Vårt " hotell i Puerto Mogan var fullt och då blev Maspalomasstranden det näst bästa alternativet. Las Palmas skall man undvika. Blåsigt och kallt. Det kan regna där och vara klarblå himmel här. Nu väntar frukost. Sedan en första promenad hela stranden fram och tillbaka. Tar knappt två timmar!

Maspalomas 20160117

Bo Frank