fredag 15 januari 2016

Det händer mycket i Växjö - på gott och ont

Så har äntligen Växjöhem tagit det första beslutet som innebär att friskt kapital kommer in i Växjö samtidigt som kommunens extremt höga belåning minskar. Växjöborna är bland de mest skuldsatta i landet. Och så kan vi ju inte ha det. Sossarna kommer att gråta krokodiltårar. Men man hade gjort samma sak själva. Rör inte min lägenhet, säger man! En hyresgäst äger inte lägenheter. Detta med äganderätt har aldrig sossar haft koll på. Det visar ju sossarna i kommunal! Befängt att tro att inte hela LO-ledningen haft koll på vad som hänt. Och i vilka fler förbund händer samma sak? Kommunal har socialismen inskriven i sina stadgar. Och det följer man. Bröd till bröder!

Margot Wallström är upprörd över kommunal! Men varför i herrans namn skall en utrikesminister hyra lägenhet av kommunal?? Sossefamiljen håller ihop! Det kommer mera i denna soppa! Kom inte och säg att Lena Melin och andra som rör sig i dessa kretsar varit ovetande!?

SmP skriver om den s k 17-åringen. På facebook finns det mesta i denna tragiska historia. Killen är avstängd från skolan. Det kommer att rullas upp mera i detta.

SmP skriver det jag skrev på min blogg i början på december. Att Växjö skall få en ny systembutik. Varför inte flytta in i den gamla som stått tom sedan dess. Utgår ifrån att City lobbar för detta. Och jag hjälper gärna till
SmP skriver om platt fall för Lakers. Man går inte till spel med full koncentration.

Invandrare trakasserar busschaufförer. Stäng av dem från allt åkande något år! Sådant borde påverka asylansökan negativt. Det är för mycket stök i Växjö med omnejd som är relaterat till flyktingmottagande. Om inte politiken vågar ta i detta ökat klyftan ytterligare mellan medborgare och politiker. Folk ser vad som händer i samhället oavsett vad som står i tidningen!

Infrastrukturministern kom för sent. Höghasighetsprojektet. Visst, det gick snabbare att bygga järnväg med hackor och spadar. Vi kanske får ta hit kineser. Hotet mot en järnväg förbi Växjö är att det inte blir nåt alls. Har inte sett en seriös studie som visar på möjligheten till att bygga ut flyget som bara går på biobränsle!!

Det händer saker hela tiden. Inget är nytt under solen. Men det dyker upp nya möjligheter och problemställningar hela tiden.

Gått fyra timmar idag. Sitter med datorn ett par timmar, till lilla fruns förtret. Men har man surrat sig vid masten så är det som gäller!

Bo Frank
Maspalomas 201600115