måndag 18 januari 2016

Kommenterar om det som sker

Mäns tafsande på flickor. Enligt vänsterlogik är detta en fråga om kön. Enligt s k vanligt folk är det den fråga om kön och härkomst. Skulle tror att Svensson är mer jämställd än mannen i Saudi-Arabien.

Det som försvunnit från Utvandrarnas hus. Det är värre än vad som stått att läsa i tidningen.

Margot. Värre att inte staten kan ordna bostad åt en utrikesminister än att hon gått till Kommunal. 

SOS Alarm. Tidsfråga innan man blir kopplad till Pakistan!? Idag sitter man och Sverigesvarar i Växjö. Tror att det är bra med regional kännedom om platser, dialektala uttryck och liknande. Gillar inte det som sker. Kommer inte att tillåta att samtal till kommunen skickas till Kiruna eller Kreta!

Revisionen i Alvesta. Anna Tenje har under hela processen skött detta på ett oväldigt sätt.

Värnamo Nyheter ringde idag på morgonen och frågade varför inte Växjö liksom landet i övrigt skall åka till Stockholm 1 feb då Sverigeförhandlarna presenterar sitt förslag!? Fattade först ingenting. Vi skall ju självfallet åka. Fem personer! Men journalisten var påstridig. Och då kom jag ihåg. Förra tisdagen träffade jag min kollega från Värnamo i samband med möbelriksdagen. Han frågade om vi skulle åka till Stockholm. Svarade då att vi har så starka kort på handen så vi behöver inte åka. Och vill Sverigeförhandlarna nåt, så vet de var vi finns!! Sa jag glatt med glimten i ögat! Denna skröna nådde uppenbarligen media! Journalisten visste att detta var ett utslag av att Växjö fått förhandsbesked om att vi inte får någon sträckning!! Så det ka bli. Jag kommer att sova lika gott på natten oavsett utslaget. Det mest sannolika, som det ser ut just nu, är det inte finns en finansiering! Politiken har ännu inte utlovat någon sådan. Från något parti!

På hotellet skrålar tyskar samtidigt som det uppenbarligen är handboll mellan Sverige och Tyskland.

Vi fick se en vacker syn före middagen då vi satt vid flygeln och väntade på att dörrarna skulle slås upp till middagen. Förbi kom ett vackert par, hand i hand, men varsitt tennisrack i andra handen. Paret var en bit över 80! Underbart att se att människor kan ha det bra. Också fint att se familjer med barn med funktionshinder. Och inte bara "vackra" 20-åringar i en yta av noll empati!

Sista hela dagen i morgon. För denna gången. Stockholm på torsdag.  Nästa vecka Dunkirk. Veckan därpå till Heidelberg. Känner numera ingen oro över att vara borta.  Jag är alltid närvarande. Alla dagar. För medborgare och media.

Per Schöldberg är en klippa tillsammans med hela det Blågröna gänget. Det många år sedan jag tänkte i termer av partiet/moderaterna.  Jag tänker på kommunen. Och på Blågröna Växjö som ett parti. Och det kan ibland vara så att det finns fler olikheter inom ett parti än i en koalition.

Maspalomas 20160118

Bo Frank