onsdag 2 december 2015

Till Paris - Växjö 2017

Igår. Arbetsutskott, kollade blodtryck på vårdcentral, lunchmöte och så julavslutningssammanträde med kommunstyrelsen med åtföljande middag.

Polisen har pekat ut Araby som ett område med stark kriminalitet. När kommunalråden gjorde samma sak för några år sedan fick vi ovett för det! Är starkt oroad för att polisen inte räcker till med det som händer i Sverige idag. Till detta en omorganisation av polisen som, kanske nödvändig, men som skötts så att många poliser känner uppgivenhet. Och regeringen har inga planer på att ta fram fler poliser. Tänker återkomma till detta. Polisen är starkt underbemannad, försöker hålla nästan ovanför vattenytan och gör det nödvändigt akuta. Men tvingas prioritera bort! Och vår kära länsstyrelse gör det inte lättare genom att tillåta kameraövervakning på diverse ställen. Talade med några affärsinnehavare om detta under gårdagen.

Regeringskris på gång? Begriper att mp har svårt för mer. De har ändå ställt sig i ansvarsfållan. Men det regeringen aviserat räcker inte för att minska trycket på Sverge. Nästan alla s k ensamkommande fortsätter söka sig till Sverige därför att vi inte har ålderskontroll. Ännu. Bra att moderaterna ligger på för effektivare åtgärder. Ser inte ansvariga politiker i Stockholm att vi inte i detta läger kan nedrusta polisen?

Är samtidig glad som alltid över hur civilsamhäller på alla sätt försöker att hjäpa till i den situation vi befinner oss i. Många, många människor i vår kommun sliter i föreningsliv och social verksamhet. Alla är värda uppskattning och erkännande. Man måste kunna göra både och. Både tala om att alla behövande på jorden inte kan komma till Sverige och samtidigt göra det bästa för alla som finns i Sverige. Och samtidigt med kraft avvisa dem som inte klarat världens mest generösa asylprövning.

Till Paris idag. Delvis en symbolhandling. För att visa att den lokala nivån tar ett större ansvar även i denna fråga. Får i morgon möjlighet  att tala för 6500 kommuner i Europa.
Tillbaka till Frankrike i Januari då ÅKB och jag skall prata för motsvarigheten för det det svenska kommunförbundet på ett jättemöte.

Läser att s vill ta bort hisskrav. Det är ju absurt, men välkommet! Alla som följer politiken vet ju att s varit emot minska förenkling. OCH IGÅR RÖSTADE MAN EMOT EN REGELFÖRENKLING SOM VI BLÅGRÖNA RÖSTADE IGENOM.

Växjö. 2017. Vi arbetar på att ta en av deltävlingarna i Melodifestivalen till Växjö. Helst vecka 8!

Växjö 20151202

Bo Frank