måndag 30 november 2015

Vi går mot ljusare tider? och definitivt varmare tider

Vinstersolståndet är 22 december, men jag upplever att de vänder redan 1 advent då alla ljus tändas och då kyrkoåret börjar. Stämningsfullt med pukor och trumpeter i vår vackra, ljusa domkyrka. Som var fullsatt men ej knökfull. Har heller aldrig sett en så gles julskyltning.

Gick i skymningen ensam mellan sjöarna. Middag på lokal med Kubas ambassadör som höll föreläsning. Bara ÅKB, lilla frun och jag.  Diverse missförstånd kring fortsatta möten. Beslutade att bjuda in till en lunchföreläsning igår kväll. Och den fantastiska kommunorganisationen ordnade så att alla kom. Satt i Skattkammaren på konserthuset idag.

Hör så illa så att blåsten i natt passerade utan att störa nattsömnen.

Diverse morgonmöten. Företagsbesök i eftermiddag. I kväll moderat gruppavslutning på Villa Vik. Idag börjar klimatmötet i Paris. Enligt Expressen är 50% av svenskarna inte oroliga för klimateffekterna. Man fattar inte? Skjuter problemen framför sig? Vill inte se samband mellan eget livsmönster och klimatet? Självförnekelse? Eller vad? Får väl läsa mig till hur s k experter ser på detta.

En man med en svårt sjuk hustru ringer mig. De har varit utan ström sedan halv ett i natt och Eon kan inte ge besked när de av kan få strömmen tillbaka, inte ens en prognos.

Att Trump är en dårfink är ställt utom allt tvivel, men varför tävling i så groteska bilder som möjligt?

Nya prognoser över s k ensamkommande flyktingbarn ( äldre killar ) . Vet ärligt talat inte hur vi skall klara detta med eller utan dagens regelverk.

I morgon vänder jag blad i alla Beatleskalendrar. Månadasskifte. För 50 år sedan satt Beatles i studion och spelade in Rubber Soul. Och repade för kort decemberturné i England, Scotland och Wales.    Bo Frank

Växjö 20151130