lördag 28 november 2015

Mp, Sd, Tankar för dagen och diverse annat! Och råd från mamma.

Lycklig. Kombination av vit Blossa och P 1 favoriten Människor och tro. Handlar om en feministiskt muslimsk aktivist i USA. Där finns det bästa och det sämsta. Måste beundra USA för det. Kvinnan, det bästa. Trump, det sämsta. Klarar däremot inte P 1 Tankar för dagen. Har därför gått över till P4 en stund på morgonen.  Tankar för dagen speglar Statsradion. Och alla som pratar är för ohämmat flyktingmottagande. Och gillar vänstern.

Lycklig. Moderater på stan idag. Vi serverade glögg. Många, många moderater ställer alltid upp. Bra stämning hos m i Växjö . Och Växjöborna är världens bästa folkslag. Trevligt att se s k nyanlända gå på stan och försöka komma in i vårt samhälle. Fick frågan,  vad är det ni serverar? Jag ogillar att inte säga som det är. Juldryck,  sa jag.  För det slog mig att lättvinsglögg på 2% kanske inte är förenligt med koranen. Å andra sidan finns väl inga promillegränser i koranen. Och feministen i USA kanske hade haft sin tolkning!?

Skolmaten bättre än inom omsorgen? Varför har kommunalråden så höga löner? Varför drar Växjöbostäder in vaktmästare? Varför är Öresundstågen så sunkiga? Vad lever alla kvinnor på som drar omkring på stan med stora schalar och fina barnvagnar? Varför drar man in föreningsbidrag? Varför är det så skitigt på stan? Varför p-avgifter. Vilka fina skulpturer vid södra stranden av Växjösjön! Pratar du bra franska? Lycka till i Paris? Åker din fru med? Hur blir det med den nya järnvägen? Varför höjs inte pensionerna? Varför finns det inga poliser? Ni är duktiga, det händer så mycket i Växjö. Jag älskar biblioteket! Flyttar från Karlstad, det händer mer här! En hel del personliga beröm som Jante förbjuder mig att sätta på pränt!
Lycklig. Fick många intressanta uppslag till ny politik. Folk klagade på att lysena på stan inte var tända. Jag lovade fixa det. Och genom ett trollspö tändes lysena fem minuter senare. En del klagade på den taniga granen. Växjöborna lever inte i misär. Men det finns en och annan som gör det. Och som håller sig undan både från kommunen och frivilliga organisationer. Jag vet. Jag ser nästan alla.

Mamma gick förbi. Stolt över henne. Med tre väninnor för att fika på nya Expresso House. Alla kring 90 år. Sa till mamma att jag inte tänker sätta min fot där. För stort och för opersonligt. Mamma rådde mig att vara med sin tid och pröva nya saker!!

Åsa Romson på P1. Vem kan anklaga mp för att inte ta ansvar i en svår tid. Ni som följer
bloggen vet att jag gillar mp. Men det finns saker som jag inte är med på. Mp borde vara för en massiv svensk vapenexport. För att inte bara skurkstater som Ryssland och Kina ska få monpol på
detta. Och ett allt mer skumt USA om inte Hillary blir president.

Sd kongressar i Lund. Visst, andra partier borde vaknat tidigare. Det fattar ju alla idag. Var själv den förste ledande politiker i Sverige som uttalade detta. Men nu går sd för långt i sin iver att driva saken till sin spets.

Gjorde nåt mot min vilja. Måste vara välklädd i Paris inkl lite nya skor. Hittade inga i stan. Och Tillman på Norremark som har stans bästa skor, hade inte den storleken jag ville ha. Det blev Grand Samarkand. För tredje gången i mitt liv. Ogillar shoppingcentra. I alla länder.

Lycklig. Min lilla mexikanska sol skiner i kapp med alla levande ljus. Och mexikansk musik hörs i hela lägenheten. Stök, mer glögg, duntäcken på veckovädring. Lilla frun ( Solen) kör med damsugaren. Jag skall snart fixa kvällens middag. Gäster!

Svensk. Hängmörat. Ät  mindre av kött, ät svenskt och dyrare. Samma kostnad som det utländska om man köper mindre!  Gillar ibland att moralisera utan att ha rätt till det. Omoraliskt med EU-subventionerad dansk fläskfillé. Eller brasiliansk oxfilé. Där man offrar regnskogar för att producera soya. Ät minde av kött, men svenskt!! Och att använda el till att värma upp hus är omoralskt. Passning till Fastighetsägarföreningen!

Välkommen som alltid att höra av dig! Du som bor i Växjö betalar min lön.

Jag lovat snabb återkoppling!

bo.frank@vaxjo.se


Växjö 20151128