torsdag 3 december 2015

Paris dag 2

Uppe vid sex som vanligt. Skötte mejl och annat. Vi åkte tog tunnelbanan ut till gamla flygplatsen Le Bourget där hela klimatkonferensen avhålles. Vänliga vakter kollade ryggsäckarna innan vi tog oss ner genom myllret av människor. Vid vår avstigningsstation ett hundratal av uniformerad personal som hälsade oss välkomna och guidade oss till väntande bussar. Fem minuters färd. I långa led ( 50 000 människor) som slussades effektivt via till fotografering för att få id-kort. Bara föranmälda med streckkod och pass fick ID.

Samtal med flera journalister. In i nordiska huset. Pratade och var med i en panel. Kring kommunernas ansvar. Mehmet Kaplan inledde. Ganska bra med åhörare.

Snabblunch. Tillbaka till stan. Medverkade hela eftermiddagen som vice president i Energy Cities på en workshop. Bra eftermiddag och många goda exempel. Hela världen ser svensk fjärrvärme som något fantastiskt. Inte Konkurrensmyndigheten i Sverige. En absurd myndighet som arbetar för global uppvärmning och ohämmad elkonsumtion. Kommunen kommer att tillskriva regeringen innan jul för att informera om hur kommunen/hela världen i övrigt ser på denna myndighet. Säger det igen. Idag är det myndigheterna som bestämmer i Sverige och regeringen statister!

Avslutade dagen med Cocktail. Som på svenska betyder en massa stående plockmat, mingel och påfyllning av vin.

Trötta Växjöföreträdare summerade dagen på ett litet hak vid hotellet. Nu ta itu med dagens mejl!


Bo Frank
Paris 20151203