söndag 6 december 2015

Otäckt som bara f n

att landa på Kastrup i en massa luftgropar. Å andra sidan var vi genom vindarna 20 min före tidtabell, så jag hann med tidigare tåg. Flykingkollen i Hyllie gick på fem minuter. Måste ha lugnat ner sig. Hustrun anslöt i Lund.
På ICA o handlade på hemvägen. S k ensamkommande flyktingbarn - ombestämbar ålder-  åt middag i affären. Tragiskt. Chips och Red Bull. Men likadant gör svenska tonåringar.

Frankrike. Regionalval idag. Ett korrupt land och tvivelaktigt om man har en fri press. 100 personer i deras riksdag är gifta med varandra - över blockgränserna. Ett politikerpar har kanske fem till sex miljoner om året i lön. Andra förmåner.  Och stor våning på livstid. Alla känner alla. Kanske ett av skälen till att Nationella fronten går så bra. Presidentens gunstlingar - det finns andra ord för det - får titlar och blir borgmästare. Frankrike har 36000 kommuner. Alla dessa har en borgmästare som röstar fram andra över dem........ Medeletida!

Presidentval 2017. Sarkozy blir borgerlig presidentkandidat fast han påstås vara misstänkt för mutor och penningtvätt. Och nuvarande presidenten lär trots diverse anklagelser och tillkortakommanden bli omnominerad för socialisterna. Och mot dessa står Marie Le Pen som får Jimmy Åkesson att framstå som en balanserad hedersknyffel. Detta är Frankrike. Man genomförde en revolution för att få bort monarkin men har i stället valt ett system med att utse en person med ännu större makt. Är glad över att Sverige behållit sin franska tronföljd och har det minst korrupta styret i världen. Länge leve Sveriges monarki.

I Paris valde man uppenbarligen att inte städa bort "problemen" , som i diktaturer som Ryssland och Kina inför en händelse där hela världen kom på besök. Ett kvarter ifrån Stadshuset bodde människor på gatan. En romsk familj med små barn. "Vanliga" uteliggare och en man som låg livlös och barfota i den kalla kvällen.Tvättar, donar. Läser i kapp tidningar. I Uppvidinge är det starkt tryck på nattdagis i Åseda. Enligt rubrik i SmP. En familj vill ha det. Och med samma logik är två personer en folkstorm!

En härlig arbetsvecka hemma! Bara en kortresa den närmsta tiden och en sväng till Stockholm.

Älskar trots allt att vara hemma. Skall dra ner på allt åkande nästa år. Så mycket det går. Har inget mer att bevisa. Är i peak för nuvande jobb.

Kom hem från första resan någonsin utan att ha köpt en enda Beatlespryl. Kombination av tidsbrist och 50 före i varje kö på ett varuhus!

Tack snälla Växjöbor för att ni stöttar och står ut med mig!

Bo Frank
Växjö 20151206