måndag 28 december 2015

Fortsättning Araby

En del skadegörelse och annat fortsätter. Raketer är bara symtom. Vill seriösa handlare i Växjö fortsätta att lagerhålla och sälja dessa attackvapen?

Hade tänkt vara ledig idag. På jobbet vid sju. Får reda på mycket av vanligt folk som hör av sig. Vissa uppgifter hoppas jag är osanna. Till Radion. Om det som varit. Fick jag bestämma skulle vi ha ett kommunalt fyrverkei vid nyår och så totalförbud för resten. Det är inte bra för vare sig folk eller fä! Och det är väl allmänt accepterat att det är knivförbud på offentlig plats. Så polisen kan ingripa.
ICA, Konsum och andra aktörer säljer inte fyrverkerier. Bra föredömen! Hela Växjö är f n fullt med illegala skyltar för fyrverkerier? Eller?

Beredning idag med Per Schlöldberg och kommunchef. Monica har kommit in i jobbet snabbt. Och Per är en klippa och bättre bollplank finns inte. Han tänker efter. Och det behöver jag. Lunchmöte.

Efter lunch uppvaktad av " riktiga " Arabybor. Som i klartext säger att nu får det vara slut annars blir det medborgargarden! En delegation kom efter att först varit på polishuset. Vi fick på omvägar höra på fm att de var på g och ordnade spontan mottagning. Folk som älskar sitt område men vill kunna gå ut, sova om natten och känna samma trygghet som i vilken annan stadsdel som helst. Respekterar dessa människor till 110%. Fick en del tips. Många förklarade att det aldrig funnits mer att göra för ungdomar i området än vad som är fallet idag!

NYCKELN TILL FRAMGÅNG ÄR ETT TÄTT SAMARBETE MELLAN BOENDE, KOMMUN OCH POLIS.

SmP hittade skrivelse från polisen som kom till kommunen idag. Kan bara tolka den som att den s k Arabysatsningen blir av. Och den var avsänd innan helgens stök. De goda krafterna kommer alltid att segra. I slutändan förkorar alltid buset även om de kan vara kungar en tid.

Hade tänkt vara ledig i morgon. Men det är osäkert. Tur vi inte har Arbetsmiljöverk och annat hängande över oss med dygnsvila och annat. Idag mejlade dessutom Reykjaviks borgmästare till mig och frågade om en träff i morgon.

Tror inte det finns många kommunledningat som ställer upp som i Växjö. För alla.

PS Grattis Gävle som efter 96 år kastat av sig sosseoket. De röda avgick, till skillnad från i Region Kronoberg, efter att ha förlorat budgetomröstningen. Och alliansen ger sd kommunalrådspost. Enligt samstämmiga mediauppgifter är detta sanktionerat av m:s patiledning. Lovar gott inför 2018. Dock. Jag hoppas att vi i Växjö kan köra vidare som Blågröna Växjö.

Gång efter gång hör man i media att ministrar inte är anträffbara för kommentater. Trots horder av personliga passupper och personliga pressekreterare. Jag har mer operativt ansvar, inga personliga passupper och alltid tillgänglig. Förklara det!? Jag kan.

Ministrar i Svetige har inget operativt ansvar. Och klarar ändå inte av att svara på frågor. En minister i Sverige kan säga två saker. Jag sätter till en utredning. Eller, det är kommunernas ansvar!!!

Rättat stavfel. Mina enda glasögon, TGR, glömda på jobbet. Igen. Och hur får jag på stavningsprogmmet på denna dator!?


Växjö 20151228

Bo Frank