onsdag 30 december 2015

Det fortsätter brinna

Sagolik morgon igår. Vandrade runt sjöarna samtidigt som solen gick upp. Kom några meter från två hägrar vid Trummen. Blir glad över de vackra skulpturerna runt Växjösjön. Och för alla trevliga människor man möter.
Var bara en kort sväng på jobbet igår. Så lunch med borgmästare från Island vars fru är uppvuxen i Växjö.

Läser med glädje om hur medborgare i Araby tar tag i saker och ting. Det verkar som om bränderna nu flyttar ut till andra områden i stan!? Jag anser det i alla fall som mycket allvarligt. Medborgare pratar med mig om detta så fort jag går på stan. Har fått information om att tillresta poliser från södra Sverige är förvånade över vår låga grundbemanning. Och uppenbarlgen en del turbulens med genomförandet av den nya organisationen som inte är bra. En av de omtyckta cheferna i Växjö har börjat nytt jobb i annan organisation.
Den debatt som jag och Per Schöldberg påbörjat i dagens SmP kommer vi att ta till den nationella nivån. Samhällets viktigaste uppgift, att skydda sina medborgare, får inte fallera.

Växjö omnämndens av Johan Rockström häromdagen som ett föredöme i klimatfrågan. Fick igår inbjudan att tala på en konferens ännu en gång i Seol i sommar. Men det kolliderar med Almedalsveckan.

Den bedrövliga följetongen med det som en gång var ett vattentorn lär fortsätta. Det är för lätt för såväl s k vanligt folk som för rättshaverister att överklaga beslut till leda.

Moderaterna fortsätter att strama upp flyktingpolitiken. Elisabeth Svantesson är glasklar i sina uttalanden och darrar inte på manchetten.

Torgdag. Skall gå runt och prata med folk. Får alltid reda på nycket om vad som händer och vad våra medborgare tycker i olika frågor.
Sen em. Många samtal om vad som händer i stan. Folk är arga när de upplver att de rättsvårdande myndighetrerna inte gör sitt jobb. Juridiskt finlir har tagit över sunt förnuft.

Har inte haft tid för än idag att köpa nya Beatlesboxen. Har att göra många nätter. Kultix är en av stans bästa affärer. Köpte också 10 små negerpojkar som jag börjat läsa om. Är säker på att jag haft många ex som lånats ut och som aldrig kommit tillbaka. En orgie i diverse fördomar.

Njöt maximalt av att höra dagens Vinterpratare, Alice Teodorescue,  prata om kärlek. Kanske det bästa sommarprat/vinterprat någonsin. I bjär kontrast till en del av SmP:s krönikörer som är så undermåliga så att det inte går att beskriva.

I morgon årets sista dag. Kanske återkommer med en stilla betraktelse. På det nya året kommer som vanligt mitt Nyårsmejl till alla kommunens medarbetare.

     


Bo Frank
Växjö 20151230