fredag 6 november 2015

Jobb och nöje går hand i hand men aldrig ledig i det offentliga rummet

Strålande dag på Araby Park Arena. S k kommunalt strategisamråd med ledande politiker och tjänstemän. Och inbjudna föreläsare. Om hur vi utvecklar Växjö som kulturstad. Allt ljus på vår utvecklingschef Anna Karlsson som oxå är huvudansvarig för programmen. I samråd med kommunledningen. Glad att vi lägger pengar på produktutveckling av Växjö kommun. Och är helt övertygad om att högre kulturanslag ger mångdubbelt tillbaka. Kultur är odling. Och odlingar ger skörd. Och hur vi hjälper människor med s k funktionshinder är ett annat mått på en god kultur med humana värderingar.

Diverse möten sent på dagen.

På teater ikväll. I morgon prata med folk på stan, promenera, på konserter och en middag där jag/vi är är inbjudna p g a mitt jobb. Har det nästan alltid trevligt. Men total avkoppling. Det vet jag knappt vad det är. Alltid nåt samtal eller mejl. Eller fler samtal. Oavsett. Träffar dock många människor och får mycket information. Och en hel del går aldrig vidare. Det är sådana tider. Cecilia Davidsson berörde en del kring yttrandefrihetens eventuella gränser idag. Är stolt över det Fria ordets hus som vi har i Växjö och som kommer att växa. Är djupt orolig för att inte ens författare och journalister uppmärksammat den självscensur som växer fram i det offentliga rummet samtidigt som yttrandefriheten inte tycks ha några gränser på nätet.

Trevlig helg, kära Växjöbor och alla andra läsare av min dagbok. Om inte nåt oförutsett händer så stänger jag ner bloggen. I alla fall till söndag.

PS Har dessvärre inte ens haft tid att ägna Gustav Adolf så många tankar idag. Ej heller någon bakelse. Men gläds över alla flaggor på kommunala byggnader DS 

Bo Frank
Växjö 20151106