söndag 25 oktober 2015

Life is what happens when you are busy making other plans

Fredagen var en ganska normal arbetsdag på hemmaplan. Möten och åter möten. Ställde in en grej för att kunna vara med i studio ett. Men de ringde någon timme senare och avbokade. Och några andra ville ha med mig i statstelevisonens Agenda, men jag åker aldrig till Stockholm för sådant. Och tror knappt att jag tänker titta. Det är helt förutsägbart. Stockholmsperspektivet på tillvaron.
Hursomhelst. Kunde dock dra från jobbet redan innan fyra. Gick och överaskade lilla frun genom att hämta henne på jobbet. Konsum och systembolaget. Hittade en fantastisk älgfärs. Goda biffar och mamma på middag.
Lördagspromenad. Mingel med folk på stan. Några timmar på jobbet. På stan en sväng till. Mycket folk. Mer älgfärs att lägga i frysen. Spelade albumet A Hard Days Night på högsta volym. Så buss till Hovmantorp. Och promenad till Folkets Hus och Beatleskväll. Nattbussen tillbaka. Skönt att slippa vara ung. Folk går ju först ut när anständigt folk borde sova. Fint i Hovmantorp. Kan köpa ett vackert sekelskifteshus för nästan ingenting. Och järnvägen direkt till Kastrup. Fast lilla frun tycker att Växjö är en by. Text-TV.Och visst, Lakers är på väg mot slutspel.

Sov länge. Till sju gamla tiden. Scannade alla nyheter. Idag? Åka med mamma till diverse gravar. Till Blekinge för att ta in trädgårdsmöbler och titta till det. Och ett par timmar på jobbet ikväll. Skall sortera upp en del inför klimatmötet i Paris. Och lite annat jox. Är i Växjö hela nästa vecka. Höstlov. Men vi har redan rest en del i år. Och har privat både Spanien och Turkiet inbokade under första havåret.

Det kommande veckan. Det blir som alltid både positiva och negativa överaskningar. Akuta saker dyker upp. En hel del kvällsaktiviteter. Hockey med några utländska studenter på torsdag. Och reser bort nästa helg. Och så är det snart november. Begriper inte vad tiden tar vägen.

Får försöka gå på nya Bondfilmen. En del inspelat i Mexico. Har sett alla filmer. Annars ser jag mest om Ingmar Bergmanfilmer.

Idag. 52 år sedan Beatles spelade i Karlstad. John Lennon skulle varit 75 nu. Skall snart till Karlstad igen. På SKL:s kongress.

PS Jodå, det blev en gravrunda och ett Blekinge i flödande sol. Thailunch i Karlshamn. Mamma pigg som en nötkärna.

Rörs över alla som visar sympati efter vansinnesdådet i Trollhättan. Men det finns nog varken enkla svar eller enkla lösningar.

Har en del lokala frågeställningar att vrida på denna vecka. Hur skall vi t ex i kommunen ha koll på att inte stora byggbolag, som vi anlitar,  handlar upp underleverantörer olika led som dumpar löner till anställda?? Och som därmed kan bli konkurrenskraftiga! Har på olika sätt blivit uppmärksammade på detta i Växjö under den senaste veckan! Det saknas inte saker att ta tag i. Älskar mitt jobb. Kommer inte att rulla tummarna innan bäst före datum går ut! Och förmodligen inte sen heller! DS


 DS 

Bo Frank
Växjö 20151025