måndag 26 oktober 2015

Monday, Monday so good to me...Dö eller inte Dö.

Äntligen på jobbet igen. Tidigt. Beredningar av olika slag. Möten. Inspeling av en liten skrytfilm om IST. Medverkar gärna. Hyllar de flesta företag som vill växa i Växjö. Möte med utvärderare av Linnéuniversitetet tillsammans med vår utvecklingschef Anna Karlsson.
Hemma tidigt, vid 18.30. Ganska lågt tempo idag. Upptäckte i helgen att vi vare sig är borta på höstlov, jul- och nyår eller det s k sportlovet. Bokade därför idag en hederlig charterresa från Växjö i januari. Och som att köpa en ny bil, t o m sittplats verkar ju vara speciell avgift. Men sammantaget smartare än att plocka ihop reg flyg och hotell denna tidsperiod. Har f ö en del andra resor under nästa år, men för få tillsammans med min lilla mexikanska sol.
Hör Jonathan Franzen på radio. Denne intellektuelle jänkare som jag anser vara våldsamt överreklamerad. Fick trösta mig igenom boken Frihet, eller vad den nu hette. Som att springa med en muskel som värker.

Har pratat om en lista av miljöåtergärder för Växjö. Pratat om pengar för kommunalt flytkingmottagare. Inte konstigt att dessa frågor kräver uppmärksamet. Enligt Demoskop idag vill 59% ha en stramare flyktingpolitik. Trots/efter den s k överenskommelsen.

Enligt DN/Svd vill vår partiledare lagstifta om en ny Dö. Trots att vi sa nej till denna för tre veckor sedan. Förvirring och inget nytt medelande från interninfo vad vi skall tycka eller varför. Tycker det jag tycker oavsett. Och hade som tidigare meddelats backat upp AKB med Dö eftersom man inte kan börja och dissa en ny partiledare. Sluter upp bakom papperstigern till flyktingöverenskommelse oxå. Bara en tidsfråga innan m eller s säger att det inte räcker. Hoppas det blir m.

Nu laga sen middag till lilla frun. Som joxar med sitt.

Önskar ibland att man bodde på landet. Utom när man skall ta tåget till Kastrup. Men lilla frun bestämmer. Det mesta. Och kanske bra det. Är inte alltid bäst på att bestämma. Men det skulle jag aldrig medge.

PS S k kvällstidningar ondgör sig med rätta över ungdomars hemska tillmälen på nätet, att folk tar mobilbilder på olycksplatser och lägger ut på nätet. Men hemfaller själva till ren
socialporonografi när det gäller händelser typ Trollhättan. DS

Växjö 20151026

Bo Frank