onsdag 2 september 2015

Är du en snyltare? SvT är som Nord-Korea!

Hörde på jobbet idag talas om en välsituerad familj med två grabbar som deltar i en lagidrott. På två år har de låtit andra köra varje vecka till idrottsträningen! Kommer ihåg liknande när våra barn var små. Aldrig en körning eller ett enda plockaskrärppåstan för en del föräldrar!  Hurdana är en del folk! Snyltare är väl ett milt ord. Och ingen säger nåt på sedvanligt svensk manér!? Jag gjorde det då. Och det var inte trevligt.

Är med i olika sammanhang. Där det finns män som luktar så illa så man inte kan vara i närheten. Hur tacklar man det? Kommer ihåg en flygning som jag och min fru genomled för några år sedan!

Halva veckan gått nästan. Älskar mitt jobb. Och alla möten. Och ny kunskap varje dag. Gruppmöte i måndag kväll. Klent besökt för en gångs skull. Vår gruppledare Oliver gör det bra. Och det är väl tur att Oliver inte vid 23 års ålder har samma värderingar som jag. Det skulle inte sluta bra. Han tar sitt ordförandeskap i en av kommunens svåraste nämnder på stort allvar och fixar det. Med bravur.

Tisdag. Knappt tid att gå på toa. På jobbet strax efter 06.00. Gruppmöten, arbetsutskott. Förberedelselunch för Palestinaresan. Gruppmöte, kommunstyrelse. Förlängt möte om Sverigeförhandlingen/Höghastighetsbanan. Får fakta styra blir det sträckning genom Växjö. KS fick se tilltänkt stationsläge.

Gruppmöte med m:s regiongrupp. Kvällsmöte med ett av stadens ledande företag. Träffar en gång om året.

Tidigt på jobbet idag oxå. Diverse möten. Fick tillbaka min  havererade dator från IT. Möte med regionala utvecklingsnämnden. Duktiga medarbetare. Men ganska många. Möte med ett par medborgare. Och besynnerliga telefonsamtal. Folk ringer mig om ganska mycket. Kort möte kring forskningsfrågor med en professor på Lnu.

Snabb promenad runt sjön med en mexikanska solen. Nu på väg till nytt kvällsmöte.

Anna Kinberg Batra. Trevande,  men vinner i längden. Gäller bara att inte bli en kopia av företrädaren. På TV i måndags. Slängde iväg ett mejl och fick svar omgående. Direkt av AKB. Sånt impar. Missbrukar inte det. Kanske ett år innan nästa mejl!

Tack till alla medborgare som kommer med glada tillrop när vi går våra promenader!


PS SvT låter en femåring i Rapport hylla att v vill satsa på bättre skolgårdgar! Utan kritisk granskning. Att 75% av alla jorunalister i SvT är vänster märks! Skrota den s Public Service! Probagandacentralen! DSBo Frank

Växjö 20150802