söndag 30 augusti 2015

Detta ständigt dåliga samvete och nattens extas

Har varit med mor hela helgen. Hade trott att också far skulle leva längre så jag kunde trappa ner och ge tillbaka. Jobbar för lite, umgås med familjen för lite, med vänner - de som återstår - för lite, besöker barnen för lite. Känner mig otillräcklig. På alla sätt. Kommer dock att trappa ner världens roligaste jobb om ett antal år.

Men kanske är samvetet det som skiljer oss från djur och växter.

Obama bjuder in alla utrikesministrar till Antarktis. För att se vad som händer med den globala uppvärmningen. Gott så.

Global uppvärming i Blekinge också. Fin helg. Såg en av de bästa filmerna någonsin igår. Casablanca.  Ingrid Bergman var tårdrypande vacker. Dock inte Bogarts bästa prestation. Kanske har jag fel. Jo, det har jag nog.

En mils promenad också denna morgon. Fixade lite. Kittade ett fönster. Ser ut som fn efter det att jag var klar. Strök lite trappor mot röta. Röjde lite. Jäkla grävlingar som tar över efter sniglarna.

Gick runt på den stora söndagsloppmarknaden i Ronneby. Som mest liknar en lumpmarknad där fattiga människor säljer till varandra. Inte ens mamma som alltid hittar något gjorde nåt fynd.

Lunch på Brunnshotellet. Sisådär. Dock är personalen trevligare än någonsin. När det gamla Brunnshotellet brann ner till grunden 1959 var det nordens största trähus! Betongindustrierna är numera totalt pressade och lite oärliga som annonserar på sin hemsida. Betong brinner inte! Orkar inte klara ut detta nu. Men fel har de!

Till Växjö. Kan inte öppna Expressen utan att läsa om ny skandal inom sd. Expressen är sd:s bästa vän. Alla andra partierna har ingen vinnande strategi om hur man skall förhålla sig till sd. Lite ovanligt att höra Lennart Värmby (v) som anser att också sd bör bjudas in till samtal i regionenen.

Men LV har varit nästan lika kemiskt befriad från att vara en partimegafon som undertecknad. Och mötts med respekt för det.

Till jobbet några timmar för att sortera upp månaden och gå igenom papper. Extremt stor frånvaro i September/Oktober för en och en halv semestervecka och resor i tjänsten. Skulle inte göra detta om jag inte upplevde 110% backup. Från  kollegor i femklövern och t o m från s om det skulle behövas. Vi är en fungerande kommun. Och upplever dessvärre att det fungerar hyfsat när jag är borta. Så var det inte för några år sedan.

Lyssnar på P1. Stryker. Väntar på att få gå och möta min solstråle som åter förlupit hemmet för att vara med barnbarn i Lund. Och med sonen med det bästa CV:t  bland alla k-råd i landet!

Såg väderkartan! 35 grader i Albanien nästan hela tiden vi är där. Åker nästa helg!

Har tänkt hela helgen på Mats Trondmans superföreläsning. Om värderingar, attityder och hur de förändrats över tiden. Skulle önska att alla medborgare fick höra honom!

Är imponerad över alla moderatkvinnor som kämpade på stan i lördags. Vi skall vara Växjlös mest synliga parti. I medborgarnas tjänst.

Skall nu förbereda färsk pasta och lax när lilla solstrålen kommer från Lund.

Längtar till jobbet i morgon. Spännande möten. Och så träffa alla Växjömoderater i morgon kväll för vårt månadsmöte.

PS Glömde berätta om nattens extas. Sophie Lundequist. Hennes samlade dikter.  Som sökte mig i veckan när jag skulle knöla in några Beatelsmagasin i en knökfull bokhylla! Goggla på henne och försök komma över något!!! Blev tagen över denna kombination av klarsyn, längtan och uttryck! 1800-tals poet. DS

Bo Frank
Växjö 20150830